Més líders a l’ACB (84-72)

20.12.2009 14:21

Sònia de Alba / Cristina Collado

El Regal Barça manté, i amplia, el seu lideratge a la Lliga ACB després d’imposar-se al Múrcia 84 a 72. Els blaugranes han hagut de lluitar per endur-se la victòria, ja que el cuer ha oposat molta resistència.

Desena victòria consecutiva del Regal FC Barcelona. L’equip de Xavi Pascual manté el seu bon nivell i el seu lideratge a la Lliga ACB, que s’ha vist ampliat atesa la derrota del Reial Madrid dissabte davant del Caja Laboral.

Però no ha estat pas fàcil el partit d’aquest diumenge. Lluny del que podia semblar que seria la visita del cuer, el Múrcia, al camp del líder, el Regal Barça, la victòria que s’ha vist al Palau s’ha hagut de treballar.

Relaxament perillós

2009-12-20_FCB_REGAL_-_CB_MURCIA_008.jpgEls murcians han demostrat que no mereixen la posició que ocupen a l’ACB. Els d’Edu Torres s'han revifat després de la caiguda en picat de la setmana passada contra el Cajasol. Amb més intensitat i unes alternatives defensives que han provat de confondre el Regal Barça, els visitants han anat fent feina.

Delininkaitis, Paulo Prestes i Milos Vujanic han estat les primeres espases d’un equip que, tot i estar amb 10 jugadors en acabar el primer quart (27-17), han continuat amb el seu propòsit.

El greuge per als blaugranes ha estat refiar-se mínimament que el partit el podrien treure al mateix ritme. Però la intensitat del Múrcia els ha fet perdre fins a cinc pilotes. Així, han arribat al descans amb 37-32.

Saben rectificar

2009-12-20_FCB_REGAL_-_CB_MURCIA_019.jpgEl parèntesi en el vestidor ha servit per tornar a començar. Els de Pascual han estat més concentrats i, en menys de dos minuts de joc en el tercer quart, la diferència ha superat la desena.

Navarro i Fran Vázquez han anat fent via. La Bomba ha sumat vuit dels 14 punts amb què ha acabat el matx en aquest període. I Fran, que s’ha trobat molt ben assistit pels jugadors petits durant tot el partit, també ha continuat aportant punts.

Però el Múrcia no desistia d’intentar posar en més problemes els locals. Vujanic ha estat esplèndid. L’exjugador del Barça ha acabat amb 26 punts, de lluny, el màxim anotador del matx. La seva contribució ja no ha pogut enterbolir el control del partit, encaminat cap a la banda barcelonista. Ricky Rubio sí que ha estat el més valorat. El base culer ha sumat nou punts, però ha treballat per a l’equip, amb vuit assistències (23 de valoració).

I és que en el moment en què el Regal Barça ha buscat el partit, amb concentració, els blaugranes han segellat un nou triomf.