Ja en són 8 (89-55)

17.12.2009 22:28

El Regal Barça tanca l’any 2009 a l’Eurolliga amb la vuitena victòria en vuit jornades. Els blaugranes han trencat el partit al segon quart i han mantingut la intensitat fins al final en què han arribat a guanyar de 40 punts de diferència.

2009-12-17_FCB_REGAL_-_ZALGIRIS_KAUNAS_001.jpgEl primer equip de bàsquet manté la imbatibilitat després de vuit jornades a l’Eurolliga i allarga el seu rècord una setmana més. De fet, l’any 2009 es tanca sense conèixer la derrota a nivell europeu i consolidant el liderat del grup A a falta de dues jornades perquè s’acabi la primera fase, que es jugaran al gener (a la pista de l’Asvel i al Palau davant del Montepaschi).

Durant els minuts previs al començament del partit Pete Mickeal ha rebut el premi com a jugador més valuós del mes de novembre de mans de Jordi Bertomeu, el CEO de l'Eurolliga. Una manera excel·lent de començar un matx que ha acabat amb millor regust.

El repte dels homes de Xavi Pascual ha estat no badar. I després de l’arrencada del partit, amb un 10-2 favorable als locals, els lituans han tornat a començar. El temps morts de Gintaras Krapikas ha servit per revifar el seu equip i aconseguir col•locar-se per davant (12-13).

Els blaugranes han necessitat més ordre a la pista per mantenir el pols al qual el sotmetia el Zalgiris, un equip de talent i que ha viscut la seva màxima expressió fins tancar el quart (20-17).

El segon quart trenca el matx

P 2009-12-17_FCB_REGAL_-_ZALGIRIS_KAUNAS_003.jpgerò en començar el segon període les rotacions han ajudat a revifar el joc blaugrana. La defensa lituana no sabia a on anar. Si aturar els homes interiors (Fran Vázquez s’ha aprofitat d’una assistència magnífica de Víctor Sada en la primera acció d’atac blaugrana del segon quart) o cobrir millor el perímetre. Basile ha obert la veda dels triples i l’ha seguit Terence Morris, Juan Carlos Navarro i Ricky Rubio.

El Regal Barça ja ha posat +20 punts de diferència a punt d’arribar al descans. 46-28 després de la primera part.

Superiors des del treball

2009-12-17_FCB_REGAL_-_ZALGIRIS_KAUNAS_006.jpgPer continuar amb aquest superioritat en el marcador, els blaugranes no han afluixat. Més pressió defensiva (21 pèrdues de pilota del Zalgiris), més recuperacions (16 en total del Barça) i moviments continus a la banqueta. Tots els jugadors han participat del matx i ningú ha superat els 21 minuts en pista. Tot plegat ha generat un domini aclaparador que ha deixat anul•lat l’equip lituà.

Pascual ha demanat des de la banda intensitat en cadascuna de les accions de l’equip i el resultat s’ha disparat fins als 40 punts de diferència amb una esmaixada de Fran Vázquez, assistit aquest cop per Roger Grimau (84-45).

El Regal Barça ha deixat el Zalgiris per sota dels 60 punts, refermant la qualitat d’una defensa compacte. I el seu marcador ha arribat als 89. 2009 certifica vuit victòries a l’Eurolliga de mèrit.