La defensa guanya (57-63)

28.11.2009 20:00

El Regal FC Barcelona guanya, després de tres temporades sense aconseguir-ho, l'Unicaja per 57 a 63. El Martín Carpena ha estat testimoni d'un autèntic duel de defenses que s'ha decantat del costat blaugrana en un últim quart d'alta tensió.

Els de Xavi Pascual han hagut de treballar dur per aconseguir la victòria a la pista malaguenya. Ha estat un partit marcat per la duresa defensiva dels dos equips i la manca d'anotació també a banda i banda. Juan Carlos Navarro amb 18 punts ha estat el màxim anotador de l'enfrontament i Erazem Lorbek el jugador més valorat (21).

De vuit en vuit

0910_J10_RON-BAR_x9x.jpgL'arrencada del partit ha estat impecable per part del Regal FC Barcelona. Juan Carlos Navarro no ha perdonat des de la línia de tres punts, d'on ha marcat els primers sis punts del conjunt blaugrana. Eren sis dels vuit punts consecutius amb què ha obert el marcador el Barça (8-2). Però Welsch ha entrat en acció i ha tornat a igualar el partit. El tècnic blaugrana ha decidit fer sortir Roger Grimau per frenar el jugador de l'Unicaja. La manca de precisió en atac ha deixat via lliure l'equip malagueny, que ha aconseguit posar-se davant (8-9).

De nou un parcial de zero a vuit en la recta final del primer quart ha donat avantatge al FC Barcelona fins a arribar al descans amb un 13 a 18.

L'Unicaja pressiona

El segon quart ha començat de cara per als blaugranes. Més ficats en el partit, els de Pascual han anat a poc a poc distanciant-se del rival, fins a aconseguir els nou punts d'avantatge amb un tir lliure de Pete Mickeal (21-30). Però l'Unicaja ha donat el cop final i ha respost amb un parcial de sis a zero, que ha deixat el marcador al descans en un 27 a 30, no sense abans protagonitzar un autèntic duel de cistelles, sense que cap travessés el cèrcol.

Igualtat màxima

0910_J10_RON-BAR_x1x.jpg.jpgWelsch ha deixat el marcador empatat (30-30) només començar la represa. S'havia de començar de zero. La reacció del Regal FC Barcelona ha estat imminent. Una vegada més un zero a vuit, liderat per Boniface Ndong, que s'ha convertit en l'amo i senyor del tir lliure, des d'on ha anat sumant punts per al seu equip, ha posat els blaugranes vuit punts per sobre (30-38) .

L'Unicaja ha agafat forces i en la recta final s'ha enganxat al Barça, sense deixar-lo gairebé respirar, i ha fet més ofensiu el seu atac. Tant és així que s'ha tancat aquest temps amb un 37 a 40.

S'anima l'ambient

L'últim quart ha tingut un altre color. Les defenses han continuat sent les protagonistes, però, ara, la tensió ha estat més latent. Víctor Sada ha donat el tret de sortida amb un triple, amb el qual ha deixat l'electrònic en un 37 a 45. Els de Màlaga també s'han animat des de la línia de 6,25, des de la qual només havien estat capaços d'anotar una vegada. Jiménez ha portat la veu cantant i ha aconseguit aixecar el Martín Carpena quan ha anotat el 46 a 47. El partit estava completament obert, però l'aportació d'un Lorbek encertadíssim ha donat un respir al Barça quan a cinc minuts per l'acabament el marcador era de 46 a 54. La situació s'ha igualat en el tram final, però els blaugranes han sabut controlar la seva superioritat amb intel·ligència.