Històrica quarta plaça per a Lorbek i Lakovic (57-56)

20.09.2009 20:32

Els blaugranes Lorbek i Lakovic han aconseguit la quarta plaça en l'Eurobàsquet de Polònia després de caure en la lluita pel bronze contra Grècia per 57 a 56. Històrica posició per a Eslovènia que mai no havia passat de les semis de la competició.

Davant l'absència del capità i gran referent, Smodis, els dos blaugranes tanquen un Europeu en què s'han convertit en els autèntics líders de la selecció eslovena. El tàndem Lorbek - Lakovic ha revolucionat tots els partits. I contra Grècia, també.

El pivot del Regal FC Barcelona ha estat el segon màxim anotador del seu equip amb 12 punts, a més de coronar-se com el jugador amb més rebots obtinguts durant l'enfrontament (9). Per part seva Jaka Lakovic, ha tingut una actuació més discreta durant els primers tres quarts. Ha estat al final de l'enfrontament quan el barcelonista ha explosionat i ha estat a punt de donar el bronze al seu equip. Els 16 punts anotats li han convertit en el líder eslovè.

Schortsanitis, letal per a Eslovènia

lorbek_eslovenia-grecia.jpgEl partit ha començat de cara per a Grècia que amb un parcial inicial de 5 a 0 ha aconseguit entrar en el partit amb rapidesa. La resposta eslovena no ha trigat en arribar. En el minut quatre Nachbar ha anotat el seu sisè punt consecutiu i ha ajustat el marcador (9-7). Poc després, Klobucar ha empatat a nou el xoc i Lorbek ha estat l'encarregat d'avançar per primera vegada Eslovènia amb el 9 a 11 quan faltaven tres minuts per acabar el quart. La superioritat eslovena ha durat només tres minuts i és que Schortsanitis ha estat un malson. Amb quatre punts consecutius ha tancat el primer quart amb un 16 a 13.

El gran pivot ha destrossat el joc rival i s'ha involucrat en una lluita directa amb el blaugrana Lorbek, única esperança del combinat eslovè. Amb un parcial de 14 a 0 en la represa i amb un resultat de 23 a 13, Grècia ha afrontat el temps que quedava fins al descans amb tranquil•litat i amb control màxim (31 a 24).

Màxima tensió fins a l'últim segon

A la represa el duel Schortsanitis – Lorbek no ha defallit. Els primers minuts del tercer quart han seguit un ritme caut, però la revolució ha arribat passat els sis minuts de joc. Un triple de Lorbek ha col•locat a Eslovènia a cinc punts del seu rival (38-33). Aquesta diferència s'ha mantingut fins al final d'aquest període, que ha finalitzat amb un 42 a 37.

Però l'autèntica tensió ha començat a falta de set minuts per finalitzar en partit. Udrih anotava des dels 6.25 i col•locava el seu equip a un sol punt dels grecs (45-44). Poc després, Lorbek ha estat a punt d'empatar. El jugador del Regal Barça ha anotat el 47 a 46 aprofitant un tir lliure, però ha decidit el segon. Un triple de Lakovic a falta de dos minuts posava tota la pressió per a Grècia (51-49) el blaugrana no ha deixat d'intentar-ho. Ell mateix ha encistellat el 57 a 56 fregant la conclusió.

Amb aquest resultat, Spanoulis ha fallat dos tirs lliures, Nachbar ha aconseguit el rebot defensiu i ha tingut la possibilitat de fer triple però la pilota no ha entrat.