Navarro i Ricky ja estan a la final (82-64)

19.09.2009 20:30

Els blaugranes Ricky Rubio i Juan Carlos Navarro han aconseguit el passaport per a la final de l’Eurobàsquet de Polònia després de superar amb claredat Grècia a semis. Pau Gasol, amb 18 punts, ha estat el màxim anotador.

Amb el guió previst. La selecció espanyola és la primera finalista de l’Eurobàsquet de Polònia després d’eliminar Grècia a la semifinal (82-64). El marcador mostra l’evident superioritat de l’equip entrenat per Sergio Scariolo, que després d’un inici de campionat europeu bastant fluix ha recuperat el seu millor joc i presenta la seva clara candidatura per endur-se el ceptre d’Europa.

Superiors d’inici

Ja des de bon principi, la selecció espanyola ha mostrat la seva superioritat davant els grecs. De seguida s'han posat 4-0, i Juan Carlos Navarro ha anotat el primer triple del partit. Grècia, però, va plantar cara en aquests primers minuts. Però al final del primer quart, gràcies a una bona defensa i una bona efectivitat al contraatac, el resultat ja era favorable als de Scariolo per 26 a 21. Fins a 13 punts s’ha ampliat aquest avantatge en alguns moments del tercer quart. Al descans s'ha arribat amb una darrera cistella sobre la botzina de Juan Carlos Navarro (49-40). L’escorta del Regal Barça ha acabat el partit amb 8 punts i 3 assistències.

El tercer i últim quart han seguit el mateix guió fins arribar a un màxim avantatge de 22 punts a només 7 minuts per al final. Ja ens els instants finals, Grècia ha llançat la tovallola. El resultat definitiu ha estat de 82 a 65.

Pendents d’Eslovènia-Sèrbia

El rival d’Espanya a la final sortirà del partit que es juga a partir de les 21.00 h entre la selecció d’Eslovènia i Sèrbia. Es podria donar el cas, doncs, que s’enfrontin els quatre blaugranes si es classifiquen els eslovens Lorbek i Lakovic. La gran final es juga aquest diumenge a les 21.15 h.
ESPANYA, 82
GRÈCIA, 64

Espanya: Rubio (5), Navarro (8), Rudy (14), Garbajosa (2) i Pau Gasol (18) -cinc inicial-, Cabezas (8), Reyes (3), Mumbrú (9), Marc Gasol (6), Llull (9) i Claver (0).

Grècia: Bourousis (11), Zisis (6), Spanoulis (7), Fotsis (8) i Perperoglou (2) -cinc inicial-, Schortsanitis (5), Printezis (7), Kalampokis (0), Calathes (10), Glyniadakis (4), Kaimakoglou (0) i Koufos (4).

Parcials: 26-21; 23-19; 15-11; 18-13

Àrbitres: Guerrino Cerebuch (ITA), Ilija Belosevic (SRB) i Robert Lottermoser (ALE).