Eslovènia passa com a líder (67-69)

Bàsquet - Europeu 2009

16.09.2009 23:08

Erazem Lorbek i Jaka Lakovic han batut Turquia en el darrer partit de la segona fase de l’Europeu de Polònia. El triomf per 67-69, en un partit de màxima igualtat, dóna el liderat els eslovens que jugaran als quarts amb Croàcia.

L’Eslovènia dels blaugranes Lorbek i Lakovic no s’amaga. Contra un altre dels aspirants a les medalles com és la Turquia d’Ersan Ilyasova, els balcànics han sabut plantejar un partit directe.

Des del començament, Eslovènia ha marcat les pautes del seu bàsquet. Amb un joc d’equip, i molt ben dirigit pel base blaugrana, Jaka Lakovic, els de Jure Zdovc, les diferències, tot i que mínimes, sempre han estat del costat eslovè.

Lakovic_amb_Eslovenia_FIBA_Europe_Castoria.jpgAixí, de mica en mica, el marcador ha començat a cobrir parcials favorables a Eslovènia: 12-22 a falta de dos minuts per acabar el primer període i 18-37 al minut quatre i mig del segon quart (després d’un triple de Lakovic).

Donada la situació ja compromesa, Turquia ha fet entrar novament Ersan Ilyasova. Amb la presència de l’ex del Barça la diferència ha quedat en set punts per Eslovènia al descans (32-37).

El tercer període, tot i que més igualat i lluitat, també ha estat controlat pels eslovens. Turquia ha pogut apropar-se fins al 43-44 després d’una cistella d’Onan servida per Tunçeri.

Però Eslovènia no s’ha arronsat. Amb mètode i serenor, Zdovc ha continuat confiant en els seus homes de referència. Bostjan Nachbar, esplèndid, ha estat un valuós suport. El pivot ha estat el màxim anotador, juntament amb Ilyasova. Tots dos amb 16 punts.

Lorbek, amb sis rebots i cinc assistències, s’ha quedat a una captura d’Ilyasova i ha donat un passi de cistella garantida més que el turc.

Samoh Udrih, des de la personal, ha deixat el final 67-69, malgrat la retallada que ha provat Turquia mitjançant Asik i Arslan amb els tirs lliures en el darrer minut, exhaurint totes les cartes que els quedaven d’intentar la victòria.

Eslovènia s’enfrontarà a Croàcia divendres, a la mateixa hora que Espanya ho farà amb França, a les 21.00 h.

Rússia-Sèrbia (dijous) i Turquia-Grècia (divendres) jugaran a les 18.15 h els altres dos partits de quarts.