Bronze per a Rabaseda i Samb

27.07.2009 08:53

La selecció estatal sub-20 ha guanyat la medalla de bronze en l’Europeu de Rodes en vèncer Itàlia per 75 a 72. Els blaugranes Xavi Rabaseda, líder de l’equip, i Mamadou Samb tornen de Grècia després d’una bona actuació.

Tot i la decepció de quedar-se fora de la final, després de caure davant Grècia, l’amfitriona, a semifinals, l’equip espanyol va refer l’honor en guanyar Itàlia en la lluita pel bronze. Els blaugranes Xavi Rabaseda i Mamadou Samb van endur-se un bon premi després de la seva actuació en aquest Europeu sub-20. Els de Gustavo Aranzana van fer un inici espectacular de partit, amb un 12 a 0 en tres minuts. Els italians van intentar redreçar la situació, però els parcials dels espanyols eren contundents.

Itàlia gairebé remunta

Els Rabaseda i companyia van arribar al descans amb un sòlid 45-28 al marcador. La selecció italiana, però, va reaccionar al final del tercer quart, amb quatre triples consecutius, i tornava a estar dins el partit. Però en els minuts finals, Itàlia no va saber donar l’estocada i Espanya va saber mantenir la renda, que es va quedar a només tres punts, suficients per endur-se la medalla.
Xavi Rabaseda, al quintet ideal
Ha estat un dels protagonistes d’aquest Europeu sub-20. La seva actuació ha estat destacada i per això ha estat inclòs al quintet ideal. Amb 15,6 punts per partit ha estat el màxim anotador de la selecció espanyola. Completa els seus números amb 2,5 rebots per partit.