Derrota en el primer partit (58-63)

10.06.2010 22:15

Cristina Collado

El Regal Barça ha perdut en el primer partit de la final de la Lliga ACB amb un joc molt defensiu. Es trenca així una ratxa de 33 partits ACB sense perdre al Palau.

La defensa ha estat la principal protagonista del primer partit de la sèrie final de la Lliga ACB. Una mostra és el marcador tan curt que ha acabat lluint al Palau Blaugrana (58-63). Un Palau que ha vist la primera derrota a la Lliga ACB des del gener del 2008, precisament en un partit contra el Baskònia. Amb aquesta derrota es trenca amb una ratxa de 33 victòries a casa a l’ACB.

Mal inici

regal-cl4.jpgEl partit no ha començat bé pel Regal Barça. Bé que han estat els de Xavi Pascual han tingut la primera possessió del partit, però no han estat encertats en el tir. Sí que ha estat fi el Caja Laboral, que amb dues cistelles de Marcelino Huertas i dos triples de Teletovic han deixat un parcial de 0-10 als dos minuts i mig que ha obligat Pascual a demanar temps mort. Encara haurien de passar gairebé dos minuts més per veure la primera cistella del Regal Barça. Ha estat obra d’Ndong als quatre minuts de joc.

El ritme del partit el continuava tenint el Caja Laboral, que ha tingut en Boniface Ndong el primer jugador del Barça que ha aconseguit tallar els seus atacs. Millorant en defensa i amb un parcial de 0-9 amb tres triples consecutius – Mickeal, Lakovic i Basile- han deixat les diferències en només cinc punts (13-18, min. 9). A un segon per la fi del primer quart, Gianluca Basile ha tornat a anotar des dels 6,25 i així s’ha arribat al resultat de 16-22 (+6).

32-34 a la mitja part

regal-cl2.jpgL’inici del segon quart ha començat amb dues errades consecutives del Caja Laboral, però que no ha pogut aprofitar bé el Regal Barça. Així ha estat com l’equip de Dusko Ivanovic ha tornat a posar-se amb més de 10 punts d’avantatge. De nou les errades en l’atac del Barça ha permès els bascos mantenir-se amb un còmode coixí.

Però en els últims minuts del partit, el Regal Barça ha ressorgit. Amb un parcial de 10 a 0 ls de Xavi Pascual han aconseguit arribar a la mitja part a només dos punts del Baskònia (32-34).

Ara mana el Barça

regal-cl1-ok.jpgDesprés del descans, el partit ha mostrat una cara totalment diferent a la primera. Ara ha estat el Regal Barça qui ha sortir enxufat i encertat, i el Caja Laboral el que ha patit la defensa. Així és com al minut i mig els blaugranes s’han posat per primera vegada per davant en el marcador amb un triple de Juan Carlos Navarro. Dues cistelles consecutives de Boniface Ndong i una de Pete Mikceal han posat la màxima diferència a favor del Regal Barça als +7 (43-36). Si en el primer temps el ritme l’imposava el Caja Laboral, en el segon ha estat el Regal Barça qui ha manat en el temps. Al final del tercer quart, la diferència era mínima (48-45).

Errades finals

Tan mínima era la distància que en la primera acció de l’últim quart, el triple de Teletovic ha tornat a posar el marcador en taules. Així s’ha mantingut el marcador en els últims deu minuts de partit, fent la goma amb dos punts a favor per uns i altres. Una esmaixada de San Emeterio ha tornat a posar el Baskònia per davant, però el Barça ha reaccionat ràpidament amb un triple de Juan Carlos Navarro. Moltes errades s’han comès en aquest tram final per part de tots dos equips, que s’han mostrat neguitosos.

regal-cl3.jpgA tres minuts pel final ha estat el Caja Laboral qui ha aconseguit una diferència més àmplia. Amb un parcial de 0-6 s’han posat cinc punts amunt (56-61). El Regal Barça ha tingut l’oportunitat de tornar a empatar el partit amb tres atacs, però els ha fallat i el conjunt basc ha tornat a anar-se’n de cinc (58-63) a falta d’un minut i vuit segons. Xavi Pascual ha demanat temps mort però en l’inici de joc el Regal Barça ha perdut la possessió de la pilota. Aquesta jugada ha marcat el final, ja que el Barça no ha estat capaç de tornar a anotar i s’ha acabat el temps amb el mateix resultat de 58 a 63. Feia 33 jornades que el Barça no perdia a casa a la Lliga ACB.