Regal FCB – Unicaja: l’altre partit

28.05.2010 13:11

Carles Cascante

El primer partit de les semifinals ACB entre el Regal FC Barcelona i l’Unicaja de Màlaga va deixar ben clara una conclusió: no serà fàcil. Els 48 punts en contra rebuts al descans son un toc d’atenció de cara al segon partit de dissabte.

Els blaugranes, prudents en tots els comentaris previs al matx, van ser fidels al seu estil ofensiu, ràpid i descarat, però no van estar tan fins a nivell defensiu i això ho va saber aprofitar un Unicaja que va jugar sense complexos. Els de Pascual, però, van fer valdre la seva casta i amb la qualitat de jugadors com Navarro van acabar el tercer quart amb un parcial increïble de 35 punts pels 21 dels malaguenys. És la segona vegada aquesta temporada que el Regal Barça anota 35 punts en un quart. Abans ho havia fet en fase regular davant el Meridiano Alacant.

116 de 117

Dels 117 punts de valoració que va obtenir l’equip del Regal FC Barcelona al final dels 40 minuts reglamentaris, 116 els van signar cinc jugadors. D’una banda, Navarro (22 punts), líder incontestable de l’equip que, a cop de triple, va fer embogir un Palau que fins ben entrada la segona meitat observava atònit com l’Unicaja feia suar de valent el campió d’Europa. De l’altra, Pete Mickeal (28 punts), el nord-americà que sap donar espectacle i seguretat als seus companys quan més ho necessiten.

fcb-unicaja_1r_partit_semis.._x12x.jpgI, finalment, Lorbek (18 punts), Morris (29 punts) i Ricky (19). Del primer, ja no descobrirem res. Jugador sobri com pocs, treballador incansable, sempre li toca fer la feina bruta. Del segon, cada partit que passa ens dóna una mostra més de la seva qualitat, del seu talent i de la seva bona entesa amb els companys. I de Ricky, la màgia del Palau porta el seu nom. Tots ells, però, formen part de l’engranatge d’un equip que va tornar a mostrar del que és capaç quan les coses se’ls posen coll amunt.
48 punts en contra
En el partit d’aquest dijous es va produir un fet històric aquesta temporada. De fet, mai en cap altre partit de tots els que ha disputat fins ara el Regal FC Barcelona en aquest exercici havia rebut 48 punts al descans. L’anterior registre negatiu correspon al matx de fase regular jugat a Vitòria davant el Caja Laboral. Aleshores, van encaixar 47 punts al final dels 20 minuts. En els dos casos, però, la reacció blaugrana va ser incontestable i els de Pascual es va endur els dos enfrontaments ( 79-86 ) i ( 96-82 ).