Una sèrie guanyada des de la defensa

24.05.2010 13:48

Els 47 punts rebuts a la pista del Gran Canària suposen la tercera millor marca defensiva de la temporada per al Regal Barça. De fet, tota l’eliminatòria contra els grocs ha quedat marcada per la bona defensa dels blaugranes.

El Regal Barça ha atropellat el Gran Canària en una sèrie de quarts de final marcada per la bona tasca defensiva dels jugadors de Xavi Pascual, culminada al partit del Centro Insular on els insulars només van poder anotar 47 punts.

És el tercer millor registre del curs, després dels 45 punts anotats pel Suzuki Manresa al Palau i encara lluny dels 38 que va anotar el DKV Joventut a la final de la Lliga Catalana disputada al Palau Sant Jordi.

A més, els 47 punts suposen el rècord en punts rebuts fora de casa en una eliminatòria de play-off. El registre més baix era de 51 i el tenia, precisament, el Gran Canària.

Menys de 60 punts, igual a victòria

Ja al primer partit al Palau, els canaris es van quedar en 53 punts, un registre insuficient per frenar un Regal Barça que ha guanyat tots els partits de la temporada en què el rival no ha arribat als 60 punts. De les cinc derrotes d’aquesta temporada comptant totes les competicions, la de la pista del Power Electronics València és la que presenta un marcador més baix (60-59).

Al duel de diumenge, els blaugranes van reblar el clau per deixar els grocs en només quatre punts al primer quart, per un total de 19 al descans. Un cop baix per a un Gran Canària de joc alegre i que compta amb el màxim anotador de la fase regular, el nord-americà Jaycee Carroll.

54,6 punts rebuts de mitjana
Regal Barça i Gran Canària s’han enfrontat cinc vegades aquesta temporada amb un balanç de quatre victòries blaugranes i una per als canaris. En aquests cinc partits, els grocs han anotat una mitjana de només 54’6 punts, dada que deixa constància de la bona defensa de l’equip de Xavi Pascual durant tot el curs.