A semis amb un 2-0 (47-65)

23.05.2010 14:07

El Regal Barça s’ha classificat per a les semifinals de la Lliga ACB per la via ràpida. Els blaugranes han superat el Gran Canària també en el segon partit. La victòria a Las Palmas ha comptat amb Navarro i Lorbek com a màxims anotadors.

Els homes de Xavi Pascual han trencat amb la ratxa dels darrers cinc anys a les illes en què el Barça no aconseguia guanyar el Gran Canària. Els blaugranes ho han fet fàcil i han matat dos pardals d'un tret: tirar per terra l’estadística de derrotes i aconseguir la classificació per a les semifinals de l’ACB.

L’Unicaja els espera en la següent eliminatòria. Els d’Aíto García Reneses no han fallat al Martín Carpena i s’han imposat al Power Electronics València per 85-76. L’eliminatòria és al millor de cinc partits, amb els dos primers al Palau. Els dies i hores encara estan per determinar.

Sortida forta

0910_2x_PARTIDO_QUARTOS_PO_CLA-BAR_x1x.JPGEl Regal Barça no s’ha deixat intimidar per l’ambient del Centro Insular de Deportes. Juan Carlos Navarro i Erazem Lorbek, en l’anotació, i el treball col·lectiu en defensa, ja han deixat el Gran Canària 2014 enrere en el marcador (0-7).

Cap dels dos equips ha estat encertat en el tir i hi ha hagut un moment de davallada en la intensitat i el ritme del joc que ha fet que el resultat fos molt baix.

Abans d’acabar el primer quart, dos triples, convertits per Gianluca Basile i Jaka Lavovic, han obert les diferències fins als 14 punts (4-18).

El màxim avantatge abans del descans ha estat de 16 punts, amb un bàsquet de Fran Vázquez en començar el segon quart (4-20).

Sense ser excessivament eficaç, el Barça ha controlat el resultat sempre per sobre dels 10 punts. 19-31 al descans.

Sense patir

0910_2x_PARTIDO_QUARTOS_PO_CLA-BAR_x4x.JPGA la represa, poca cosa ha canviat. La falta de fluïdesa en el moviment de la pilota ha perjudicat la velocitat en la pista, tant per part local com visitant.

En un moment d’inspiració, Navarro, líder en l’anotació del partit (16 punts), ha encadenat sis punts, i dos més n'ha encistellat Terence Morris, molt sobri com en el primer partit, cosa que ha fet arribar en el marcador el 29-49 en 28 minuts de partit.

El Gran Canària ha pogut esprintar en la recta final i arribat als 47 punts, que suposen la segona pitjor marca anotadora contra el Regal Barça. La pitjor anotació la té el Suzuki Manresa en un partit de la Lliga ACB disputat al Palau (65-45). Això ha estat gràcies als tirs lliures d’un discret Josh Fisher (5 punts). L’escorta del Gran Canària, com la resta dels seus companys, marxen de vacances ja. El Regal Barça encara ha d’esperar.