Un Regal Barça de rècord suma la 30a (54-73)

01.05.2010 21:41

Llorenç Tarrés

El Regal Barça no ha tingut cap problema per superar a domicili el cuer, el CB Múrcia, en un partit dominat des del primer minut pels homes de Xavi Pascual. És la victòria número 30 a la fase regular de l’ACB, tot un rècord.

En un partit sense transcendència pel que fa a la classificació, els blaugranes han establert un registre que costarà força de superar, i més encara perquè els resta un partit de fase regular.

Davant un rival anàrquic que, sens dubte, ha acusat el descens matemàtic a la LEB, el Regal Barça ha sortit dominador, amb un parcial de 3-11 inicial, si bé el partit ha estat mancat de ritme en tot moment.

Vujanic i Shammond Williams han monopolitzat tot el joc ofensiu d’un Múrcia que ha tancat el primer quart sis punts per sota (11-17). L’ambient del pavelló, un punt crispat amb l’actuació dels seus jugadors, tampoc ha ajudat al fet que els jugadors de tots dos equips aportessin un plus d’intensitat.

Rotacions constants

0910_J32_MUR-BAR_x3x1x.JPGXavi Pascual ha aprofitat per donar minuts a tots els jugadors. Les rotacions han estat constants i al descans ja havien jugat tots els blaugranes disponibles.

El desencert inicial en els triples del Regal Barça (1/10 en els primers 14 minuts) ha permès els locals apropar-se al marcador, però sense fer perillar el domini blaugrana en cap moment.

Un triple de Lakovic ha establert la màxima diferència fins aleshores (15-23) per a un Barça que, si més no, es mostrava força seriós en defensa. Al descans, l’avantatge es mantenia en els deu punts gràcies a dos triples consecutius de Lubos Barton i a un esprint final dels visitants (25-35).

Tot igual a la represa

Pete Mickeal ha estat l’encarregat de fer les tres primeres cistelles d’un segon temps en què les coses han canviat ben poc. Amb 25-41 ja ha quedat ben clar que el partit tindria clar color blaugrana, però el tercer quart ha estat, de llarg, el pitjor de tots.

El CB Múrcia ha estat un ben poca cosa en defensa i una nul·litat en atac, i només les poques ganes de fer sang del líder de l’ACB ha evitat un resultat d’escàndol. Els homes de Xavi Pascual, com és lògic, han pensat força en els propers compromisos.

Quan el tècnic els ha exigit una concentració màxima, el Regal Barça ha tornat a prémer l’accelerador i de la mà de Mickeal ha donat el cop definitiu al matx (34-49 al final del tercer quart).

Al final, el tràmit ha quedat resolt amb un avantatge de 19 punts, tot un reflex de les facilitats que ha trobat el Regal Barça en aquest partit. El pròxim, ja seran figues d’un altre paner.
Mickeal esmaixa la cistella del Múrcia. (Fotos: ACBPhoto-J.Bernal)