Rotacions, estrenes i un rècord igualat (86-55)

29.04.2010 22:49

Amb el lideratge de la Lliga ACB ja assolida, el Regal Barça ha aprofitat el partit contra el Bilbao per rodar jugadors pensant en la F4 de París. Basile ha estat el màxim anotador en un partit on també ha destacat Rabaseda.

Tot i això no ha estat fàcil pel Regal Barça entrar en el partit. Sense res en joc a la classificació, i amb la Final a Quatre de l’Eurolliga a tocar, els blaugranes ha començat una mica fred el partit. Un fet que ha aprofitat el Biscaia Bilbao Basket per estrenar el marcador. De fet, no ha estat fins els quatre minuts i mig quan Lorbek ha posat el seu equip per primera vegada en el marcador (6-5). Les diferències s’han mantingut sota mínims en tot el primer quart (13-11, minut 10).

Rabaseda es creix

2010-04-29_REGAL_FCB_-_BILBAO_BIZKAIA_BASKET_027.jpgUn dels aspectes que ha aprofitat Xavi Pascual en aquest partit ha estat per poder fer més rotacions. Als dos minuts del segon quart, ha donat entrada a l’aler del filial, Xavi Rabaseda, que s’ha convertit en el jugador més determinant d’aquests últims minuts. S’ha estrenat amb dos tirs lliures, però poc després ha aconseguit els seus primers punts en jugada a la Lliga ACB aquesta temporada. Ha estat amb un tir de dos que tornava a posar el Regal Barça per davant (21-19).

Però encara tenia més per oferir aquest jove jugador. Ha provocat l’ovació del Palau Blaugrana anotant dos triples consecutius. I amb aquests sis punts, ha aconseguit, a més, la màxima valoració a la primera part (+10). Al descans s’ha arribat amb 32 a 29.

Basile trenca el partit

2010-04-29_REGAL_FCB_-_BILBAO_BIZKAIA_BASKET_033.jpgA la segona part el Regal Barça ha recuperat el seu joc de sempre. Gianluca Basile, que tornava amb l’equip ja recuperat del trencament fibril•lar, ha estat el màxim anotador del partit. Des de més enllà de la línia de 6,25, el jugador italià ha anotat cinc triples. Tot i això, no ha estat ell el més valorat d’aquest partit. Aquest reconeixement ha estat per a Boniface Ndong que gràcies als 12 punts, 6 rebots i un tap ha rebut 19 de valoració. Ja a la fi del tercer quart, el domini i l’avantatge del Regal Barça era total: 60-45.

I tot i que el Bilbao no ha abaixat els braços, conscients de què es jugaven ser-hi o no en els play-off, no han pogut amb el potencial del Regal Barça. Ni els 14 punts de Jerome Moiso, l’home més destacat del conjunt basc, han pogut maquillar el marcador. A l’últim quart, el parcial ha estat demolidor: 26 a 10. Un parcial que ha donat la 29ena victòria al Regal Barça per 86 a 55, amb un darrera triple sobre la botzina de Lubos Barton. Un triomf que els fa igualar el rècord de victòries a la Lliga ACB, fins ara dominat per l’ex TAU de Vitòria.

Sí, sí, sí, anem a París!

2010-04-29_REGAL_FCB_-_BILBAO_BIZKAIA_BASKET_044.jpgAquest era l’últim partit del Regal Barça al Palau Blaugrana. Aquest era, doncs, l’últim partit del conjunt barcelonista davant la seva afició abans de la Final a Quatre de París. És per això que el pavelló ha acabat corejant el crit de “Sí, sí, sí, anem a París!” Abans, però, aquest dissabte encara els queda un últim obstacle, a Múrcia.