Líders (gairebé) matemàtics (78-73)

10.04.2010 19:52

Un pas més i el Regal Barça és virtualment campió de la fase regular de l’ACB. Els blaugranes han tornat a superar el Reial Madrid, al qual han arribat a guanyar de 24 punts; els blancs queden, doncs, a quatre triomfs per sota dels blaugrana.

Juan Carlos Navarro, amb 20 punts, i Erazem Lorbek, amb 15, han estat els jugadors més entonats del vuitè clàssic de la temporada. Els homes de Pascual han fet una primera part excel·lent, amb una defensa magnífica i un atac eficient. El bon plantejament contra el Madrid ha fet el Regal Barça trenqués el matx ja al segon temps, en què s’ha assolit una màxima diferència de 24 punts. La victòria 27 en 29 jornades en l'ACB situa els blaugranes virtualment campions de la fase regular de la Lliga.

Sense dubtes

2010-04-10_FCB_REGAL_-_REAL_MADRID_012.jpgUna final de Supercopa, una altra de Copa del Rei, el partit de la primera volta de l'ACB i quatre enfrontaments al play-off de quarts de final de l’Eurolliga. El grau de coneixement entre el Regal Barça i el Reial Madrid és superlatiu. Però, tot i així, els blaugranes han sabut sorprendre els d’Ettore Messina, amb els quals el balanç és de 7-1 (8-1 si se suma el partit de la pretemporada de la final de l'Stage Pro de Reus).

La defensa ha marcat les diferències ja en la primera part. I és que, després d’un primer període igualat, en el segon quart el Madrid ja s’ha despenjat en l’anotació. La carta de tirs dels visitants fins al descans ha estat mediocre: només quatre llançaments en joc i la resta dels 25 punts s’han aconseguit des de la línia de personal.

Fidels a l’espectacle

2010-04-10_FCB_REGAL_-_REAL_MADRID_007.jpgAmb aquest plantejament i eficàcia en l’execució, els blaugranes han buscat l’espectacle. Lorbek ha trobat una pobre oposició amb les seves parelles de ball. I el marcador s’ha enfilat per sobre dels 20 punts. Entre Ricky Rubio (que ha jugat el partit 150 de l’ACB) i Fran Vázquez han deixat el 52-28 com a màxima renda a favor dels blaugrana.

Tot i que la filosofia de joc no ha variat, amb els homes de Pascual intentant buscar la millor combinació i corrent al contracop, alguns errors han propiciat la retallada de les diferències i el Reial Madrid, amb Llull i Tomic com a únics esperits amb energia, han deixat el marcador final en 78-73, una diferència maquillada si tenim en compte tot el que s’ha tornat a viure entre Barça i Madrid.