El CSKA, campió de la fase regular russa

05.04.2010 11:54

El CSKA de Moscow ha guanyat l’últim partit de la fase regular de la Superlliga russa. El rival del Barça a la Final a 4 de París va patir per superar el Krasnye PFK (74-76). Amb aquesta victòria, el CSKA es proclama campió de la fase regular.

Els homes d'Eugeny Pashutin arribaran a la F4 de París carregats de moral després de certificar, aquest diumenge, el primer lloc a la fase regular de la Superlliga. El CSKA culmina així unes últimes setmanes de grans resultats, ja que a l’Eurolliga va guanyar el Caja Laboral després de tancar la sèrie al quart partit. Va guanyar els dos primers per 86 a 63 i 83-63 i va perdre el tercer per 53-66. L'últim li va donar el bitllet directe a les semifinals (74-70).

Davant el Krasnye, el CSKA va haver de recórrer a la pròrroga per aconseguir el triomf. El primer quart va acabar amb un 23 a 13 en contra per al campió rus, que tot i acabar amb puntuacions a favor en els tres quarts restants, no va aconseguir treure's de sobre el seu rival. I és que aquests deu punts de desavantatge van pesar molt durant tot el partit. Al final un 7 a 9 al temps extra va decantar la balança i Holden, amb 26 punts, va acabar sent el màxim anotador del partit.

Només una derrota en tota la temporada

El CSKA de Moscow ha fet una temporada brillant en la competició domèstica. De 16 partits jugats, només ha perdut en una ocasió. Va ser el 17 de gener i davant l’UNICS (88-94), equip al qual anteriorment havia guanyat a la seva pista per 57 a 69. Aquest cop dur va fer reaccionar l'equip de Pashutin, que va tancar la competició amb triomfs contundents. Primer va arribar el Triumph, que va patir la fúria del seu rival i va perdre per 65-78. Però les diferències van ser encara més àmplia jornades després davant el Dynamo, amb un 77-53.

En el seu últim partit no van despertar grans sensacions, però l'important era la victòria i ho van aconseguir. CSKA, Khimki, Unics i Dynamo jugaran la fase final de la Superlliga.

Lorbek i Morris contra el seu exequip
Per a Lorbek i Morris aquesta serà la primera vegada que s'enfrontin al seu exequip, el CSKA. Tots dos van fitxar pel conjunt rus la passada temporada i van aconseguir proclamar-se campions de Rússia i subcampions d'Europa, precisament després d'eliminar el FC Barcelona a la semifinal. Ara hauran de veure's les cares amb un rival al qual coneixen molt bé, tot i només militar entre les seves files durant un any.