Patiment amb final feliç al Nou Congost (82-87)

04.04.2010 14:58

El Regal Barça ha esgarrapat el triomf contra el Suzuki Manresa a la pròrroga. El matx, que ha començat de manera negativa per als blaugranes, s’ha redreçat gràcies a la feina del bloc i a saber començar des de zero.

Es pot adduir al cansament, al bloqueig mental i, evidentment, a la bona feina del rival. El Regal Barça ha superat un tràngol al Nou Congost contra el Suzuki Manresa, que ha defallit al final, en els cinc minuts extres que s'han hagut de jugar. Aquesta vegada, a diferència de la temporada passada, només hi ha hagut una pròrroga.

A les graderies, felicitacions per al Regal Barça per la classificació per a la Final a Quatre de París i aficionats manresans amb el cor dividit. Si més no, així ho han expressat amb les moltes samarretes blaugranes que duien.

Els dos clubs han demostrat la seva germanor amb l’exhibició d’una pancarta pel Dia Mundial de l’Activitat Física, que se celebrarà el 6 d’abril, el missatge del qual és que cada persona hauria de fer 30 minuts d’esport diaris.

Començament erràtic

0910_J28_MAN-BAR_x6x.JPGL’àuria amb què ha començat el partit ha estat contraproduent per als blaugranes, que s’han vist amb un 10-3 en el marcador i moltíssims problemes per jugar còmodes en atac. Així es fa palès amb les sis pèrdues de pilota en 10 minuts. La reacció l’ha trobada Xavi Pascual, amb un temps mort i les primeres rotacions.

El minut ha servit per endossar un parcial de 0-7 i empatar el matx. Però a l’equip encara li ha faltat fluidesa i ha anat trampejant cistelles amb més voluntat que no criteri. Així els de Jaume Ponsarnau han tancat el primer quart amb 19-15.

I l’embut en què s’ha trobat el Regal Barça ha continuat tapat en el segon quart. Amb problemes per superar la feixuga defensa manresana, i sense solucions per aturar l’espontaneïtat de jugadors com ara Àlex Llorca i Dani López, el Suzuki Manresa ha tornat a marcar el terreny. Des dels 6,25, Sergiy Gladyr ha fet augmentar la diferència fins als 10 punts (28-18), obligant, de nou, Pascual a demanar temps mort quan faltaven cinc minuts per arribar al descans. Però el jugador ucrainès ha tornat a clavar un altre triple (31-19), cosa que ha fet esclatar la graderia i que ha generat més problemes al quadre visitant, que ha vist com la diferència s'eixamplava fins als16 punts.

Els 26 punts que ha anotat el Regal Barça en 20 minuts és un argument prou convincent per adonar-se de les carències que tenien els blaugranes.

Millor actitud en el segon temps

Mentre Sergiy Gladyr ha aprofitat uns segons del descans per ballar al ritme del cantant Josh, que ha amenitzat la mitja part, Ricky Rubio es conjurava amb els seus companys per sortir a totes a la represa.

0910_J28_MAN-BAR_x2x.JPGAmb les idees més clares, els blaugranes han jugat amb més calma. Defensa a defensa i atac a atac, el partit ha fet un gir de 360ºC, pel que fa a la intensitat. Ara bé, el Manresa ha sabut mantenir la diferència al voltant dels 10 punts, gràcies sobretot als tirs lliures.

La defensa blaugrana, molt més sòlida durant el tercer quart, ha badat a l'hora de vigilar Gladyr, que ha situat el 56-42 des dels 6,25 en la recta final del període, el qual s’ha tancat amb un 59-47, després que el triple de Lorbek quedés ofegat per una penetració magnífica de Dani López.

10 minuts clau i cap a la pròrroga

Però la capacitat de reacció del Regal Barça s’ha demostrat un altre cop en començar el darrer període. Amb el lideratge de Navarro, els de Pascual han retallat la diferència fins al 61-58. El parcial ha estat de 2-11, amb cinc punts de la Bomba.

El Suzuki Manresa no s’ha arronsat i Montañez i Ivanov han fet feina i han mantingut totes les possibilitats de triomf local (66-62 quan quedaven dos minuts per al final).

L’intercanvi de faltes i de tirs lliures ha ajudat el Regal Barça a exprémer el partit fins al final.

0910_J28_MAN-BAR_x4x.JPGQuan quedaven 24 segons per acabar el partit, el marcador reflectia el 69-68 i s'ha demanat temps mort a la pista. Els dos tirs lliures de Dani López (71-68) han donat la pilota als blaugranes i Pete Mickeal ha empatat a 71 quan faltaven 11 segons per finalitzar l'enfrontament. Montañez ha penetrat i ha posat de cara el triomf per al seu equip. Però amb l’exhauriment del temps oficial, Grimau ha capturat el rebot en el tir de tres de Morris i ha empatat a 73. I des d’aquí a la pròrroga.

Mickeal (23 punts i el segon màxim anotador després de Navarro, autor de 25 punts) ha posat per davant per primer cop en tot el matx el Barça en el temps de descompte. Amb les regnes del partit ja controlades, i Navarro deixant la màxima diferència culer des dels tirs lliures (80-85), els blaugranes s’han assegurat el triomf, el 26è de l’ACB en 28 jornades.