Un any invictes al Palau

24.03.2010 18:01

Llorenç Tarrés

Avui es compleix un any de l’última derrota a casa del Regal Barça. Va ser davant l’antic Tau, ara Caja Laboral, precisament en el primer partit de la sèrie de quarts de final de la passada Eurolliga.

Ha plogut molt des d’aleshores. Per ser més precisos, s’han aconseguit moltes cistelles des de llavors. En total són 33 victòries de manera consecutiva, tant a la lliga ACB com en competició europea. Si es manté la lògica d’aquesta equació, el conjunt blaugrana en tindria prou amb assegurar els dos partits a casa contra el Madrid per accedir a la Final a Quatre de París.

Aquell llunyà 24 de març de 2009 el Barça no va tenir pràcticament cap opció a la victòria. El Baskònia va dominar el joc i el marcador des del salt inicial. Amb Prigioni, Rakocevic, Splitter i McDonald com a principals botxins, va arribar a dominar de 17 punts al tercer quart. Els intents de remuntada blaugrana van deixar el marcador final en un -9 ( 75-84 ).

De rival a heroi

09-04-09_WEB_BASKET_17.jpgAquell dia Pete Mickeal, que ara és jugador blaugrana, va anotar set punts, onze menys que els que va convertir ahir el jugadoràs de Rock Island, decisiu a més amb dos triples a l’últim quart. El nord-americà va aparèixer quan més calia i va protagonitzar un parcial de 10-0 que va sentenciar els blancs.

Mickeal va ser –juntament amb Ndong– l’heroi d’un Regal Barça que va confirmar aquesta bona dinàmica al Palau ( 68-61 ). Els blaugranes, menys encertats que ens altres ocasions, van saber patir en tot moment per batre un bon rival. Són partits que també s’han de saber guanyar. Així ho entén el vestidor blaugrana: “Hem mantingut la tranquil•litat quan el rival guanyava de sis punts i hem acabat remuntant. Sens dubte, això serà molt positiu de cara al segon partit”, assegurava Navarro al final del partit.
El blaugrana Fran Vázquez esmaixa la cistella del Madrid (Fotos: Àlex Caparrós i Miguel Ruiz)
Poc acostumats a patir
A banda de guanyar els 22 partits que ha disputat al Palau aquesta temporada, el Regal Barça pot presumir d’haver-ne guanyat 18 per més de deu punts de marge. Així mateix, 12 d’aquests partits han acabat amb una diferència superior als vint punts, i sis, per sobre dels trenta. La màxima diferència es va registrar contra el Gran Canària (+50).