Victòria treballada (79-72)

14.03.2010 14:24

Roger Bogunyà

Al Palau Blaugrana només guanya un equip. El Regal Barça s’ha imposat per 79-72 contra un Granada que només ha abaixat els braços en els minuts finals de partit. Mickeal i un Lorbek immens en el quart final han estat decisius.

Haver perdut només dos partits en tota la Lliga ACB, haver assolit el títol de Copa tal i com es va fer i haver-se classificat per als quarts de l’Eurolliga com a primers de grup exigeix molt esforç. Físic i mental. I aquest diumenge els jugadors del Regal Barça l’han notat. Han estat més desconnectats del que és habitual. Imprecisos. Per tot això, la victòria assolida contra el CB Granada té encara més valor. L’equip guanya quan no brilla i sempre hi ha algú que respon quan Navarro, Basile o Grimau no tenen el dia, com ha estat avui. Mickeal, Vázquez i Lorbek han estat aquest matí el motor d’un Barça que manté la imbatibilitat al Palau.

Igualtat inicial

Com acostuma a passar en els partits del Palau, l’inici ha estat igualat. El Regal Barça ha mostrat ràpidament les seves virtuts col•lectives –els cinc jugadors inicials havien anotat abans del minut 5– i sortia ràpid al contracop. En el bàndol visitant, tot i no despenjar-se en el marcador, apareixien els primers problemes: Gianella es ressentia de la seva lesió i Hendrix, el seu home més decisiu, acumulava dues personals massa aviat. Malgrat no anotar un sol triple, el Regal Barça acomiadava el primer quart amb un lleuger avantatge (17-14).

Vázquez i Gutiérrez, estel·lars

2010-03-14_FCB_REGAL_-_CB_GRANADA_002.jpgEl matx semblava avançar sense tota la intensitat necessària per part dels dos bàndols. El ritme d’anotació era força baix: Lakovic ha anotat el primer triple del Regal Barça en el minut 15. El joc exterior blaugrana no apareixia com sempre i només Vázquez responia a tot arreu. Taponava, esmaixava i intimidava les dues cistelles. Lorbek, amb tres faltes, s’havia de retirar massa d’hora i Gutiérrez, mentrestant, mantenia vius els andalusos. A la mitja part, la igualtat era màxima: 34-33.

Desconnexió a la represa

El tercer quart ha començat amb un Regal Barça força desconnectat. L’equip ha vist com els visitants es posaven quatre amunt (38-42). Xavi Pascual els reclamava concentració, atenció, intensitat. Pete Mickeal, potser el jugador més regular durant tot el partit, ha respost a la crida amb cor i energia. I Ricky, amb el segon triple blaugrana. L’equip reaccionava, tot i que el Granada es mantenia viu gràcies a Hendrix, poderós sota l’anella. Hi hauria emoció fins al final.

Lorbek decideix

I així ha estat fins que Lorbek ha decidit tancar ell sol el matx. L’eslovè ha anotat 12 punts pràcticament consecutius en el darrer quart i ha liquidat un Granada al qual se li han acabat les forces en els minuts finals. El fons de banqueta ha estat clau. El Regal Barça ha tret endavant un partit complicat i travat fins quan quedaven cinc minuts. Ha estat una setmana rodona.
Ricky, dirigint-se a la cistella rival. Fotos: Álex Caparrós - FCB