Caja Laboral-Reial Madrid, l’altra semifinal

20.02.2010 00:06

Sònia de Alba (Enviada especial)

La segona semifinal de la Copa del Rei de bàsquet la disputarà el Caja Laboral contra el Reial Madrid. L’equip de Vitòria i els d’Ettore Messina han estat superiors en les seves eliminatòries de quarts, derrotant el Bilbao i la Penya, respectivament.

El Caja Laboral ha marcat el terreny d’hora. Amb un parcial d’11-20 del primer quart, el Biscaia Bilbao Basket ha hagut d’esforçar-se molt per mantenir el ritme de joc. Però, tot i firmar un 20-17 al segon quart, els de Dusko Ivanovic sempre han anat per endavant.

A la represa ja no hi ha hagut partit. Fernando San Emeterio ha estat el líder dels vitorians. L’aler ha acabat amb 23 punts i un 34 de valoració. I el Caja Laboral, a més, ha batut rècord de triples a la Copa: 13/29.

El Reial Madrid no es pot confiar
Tot i que el conjunt blanc ha començat amb una elevada efectivitat ofensiva, sobretot al segon quart (51-39 al descans), els verd-i-negres no han llançat la tovallola. David Jelenik i Clay Tucker han donat ales els badalonins al tercer quart, parcial que ha acabat sent favorable els de Sito Alonso.

Però entre Sergi Llull i Marko Jaric han esvait les possibilitats del DKV Joventut. Llull, amb 29 punts i un 29 de valoració, i Jaric, amb 26 punts i un 34 de valoració, han trencat el matx que ha acabat amb un 90-82.
Sis vegades en semifinals
El Caja Laboral i el Reial Madrid s’han enfrontat a la Copa del Rei en set ocasions i, excepte a la primera vegada, les altres han estat en semifinals. El balanç global és favorable els blancs per 4-3. La circumstància curiosa es dóna en què sempre que els bascos han guanyat el Reial Madrid a les semifinals han guanyat el títol.