També guanyen el campió d’Europa (83-71)

11.02.2010 22:44

El Regal Barça també guanya el campió d’Europa (83-71)

Victòria contra el Panathinaikos en un partit controlat durant els 40 minuts pels blaugranes i que han acabat guanyant de 12, un bagatge que ha resultat una mica escàs pels mèrits demostrats durant tot el matx.

2010-02-11_REGAL_FCB_-_PANATHINAIKOS_001.jpgEl Regal Barça gira full a la derrota contra el Partizan amb un triomf contra el vigent campió d’Europa. El Panathinaikos, que suma la tercera derrota en tres partits, continua cuer del grup E, en què Maroussi, Partizan i Barça estan empatats amb dues victòries.

I és que el Palau i l’afició blaugrana han entès des de bon començament l’exigència que tenia l’equip de vèncer. No només perquè jugava a casa i ho feia després d’una derrota discutible, sinó perquè la qualitat del rival era un atractiu molt important. Així, el matx ha estat presenciat per més de 7.000 espectadors, entre els quals hi havia el president del club, Joan Laporta, els jugadors del primer equip de futbol Bojan Krkic i Gerard Piqué, i companys de les seccions, com Laszlo Nagy i Víctor Tomàs, del Barça Borges, i Octavi Tarrés i Mia Ordeig, del Barça Sorli Discau.

Els homes de Pascual han sortit molt concentrats en el que havien de fer. La situació del Panathinaikos, que no s’ha estrenat al Top 16, no ha condicionat els blaugranes que han sortit amb un encert elevat en atac i amb una defensa més que notable. Tot plegat ja ha deixat entreveure que el Regal Barça generaria molts problemes als grecs. 29-18 en acabar el primer quart.

La tasca del capità

2010-02-11_REGAL_FCB_-_PANATHINAIKOS_026.jpgZeljko Obradovic, el tècnic del conjunt hel•lè, no ha trobat el millor quintet a la pista. Les rotacions blaugranes han trencat els seus esquemes. La capacitat per diversificar el joc local ha estat exemplificada en la figura de Roger Grimau.

Amb el caràcter que el caracteritza, el capità ha estat capaç d’anotar en penetració i de taponar un llançament des de sota cistella a Nikola Pekovic que ha fet embogir el Palau. Grimau ha posat la màxima diferència de 15 punts abans d’arribar al descans (38-23 / 44-29).

Precisament, ara és quan algunes decisions arbitrals reiterades han enervat l’afició local. Tot i que des del primer minut de joc ja hi ha hagut faltes molt rigoroses, la concatenació de tres faltes a Fran Vázquez, Erazem Lorbek i Terence Morris (aquesta última per un tap prou clar) ha fet que es veiessin mocadors a les graderies del Palau.

+20 a la segona part

2010-02-11_REGAL_FCB_-_PANATHINAIKOS_011.jpgLa crispació amb què ha acabat la primera meitat, amb un marcador de 47-38, ha fet reaccionar el Regal Barça, que ha posat la directa a la represa.

En menys de cinc minuts, la diferència ha tornat a superar la desena i ha arribat als 20 punts al quart quart.

Els nervis en el Panathinaikos han estat evidents i s’han reflectit en dues accions. La primera, en els cinc segons que han xiulat a Drew Nicholas per no trobar a qui passar des de la línia de fons. Spanoulis li ha retret l'acció al mig de la pista. I, la segona, ha estat tot just a continuació. Amb el rellotge a zero, Zeljko Obradovic ha rebut una tècnica per protestar en l’impàs entre el tercer i quart quart.

Petits errors finals

Amb el partit controlat, i la victòria garantida, al Regal Barça només li ha faltat controlar les diferències que havia acumulat. Però una sèrie de petits errors, com una esmaixada d’Ndong que s’ha quedat curta, o alguns tirs lliurats que no han entrat, han fet que el partit es tanqués amb 12 punts de renda. Mike Batiste, Nikola Pekovic i Dimitros Diamantidis han estat la tripleta que ha permès retallar les diferències i poca cosa més. En tot cas, 83-71 final i segon triomf al Top 16 dels blaugranes.

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player