Tres de tres

07.02.2010 18:41

Som al mes de febrer i el Regal Barça i la Penya ja s'han enfrontat tres vegades aquesta temporada. Tots els partits han acabat amb victòria blaugrana i, a més, amb victòries contundents, la més petita per 24 punts de diferència.

La Lliga Catalana i l'ACB han posat cara a cara dos equips. El gran clàssic del bàsquet català sempre ha caigut del costat blaugrana. Els tres enfrontaments han estat protagonitzats per grans moments, entre ells la tornada de Ricky Rubio a l'Olímpic de Badalona o la consecució del primer títol de la temporada.

Primera presa de contacte

El primer Barça-Joventut de la temporada data del 27 de setembre del 2009. Va ser a la final de la Lliga Catalana. El Regal FC Barcelona va guanyar per 38 a 62Va ser especial perquè es va aconseguir el triomf, però, si algú ha de recordar aquest dia, aquest és Ricky Rubio. Era la primera vegada que s'enfrontava al seu exequip. A més, va guanyar el seu primer títol de la temporada com a blaugrana i va ser reconegut com a MVP del partit. Un dia per recordar per al base català.

Llavors la Penya va sortir convençuda i amb força sent el primer equip a avançar-se en el marcador. Però l'alegria només li va durar un quart. L'entrada de Ricky a la pista va donar un gir al partit. Els de Badalona van encaixar un parcial de 0 a 14 i van estar 10 minuts sense anotar. A partir d'aquest moment el FC Barcelona va dominar el partit, encara que no va ser fins l'últim quart quan el Barça va aconseguir escombrar completament el seu rival.

Un mes després, l'ACB

2009-10-23_PARTIDO_21.JPGEn el segon enfrontament, el 24 d'octubre del 2009, els verd- i-negres van ser més prudents i és que el precedent espantava. Lluny de fer  empetitir el Barça, el Joventut va tornar a patir l'huracà blaugrana. Amb Navarro i Ricky al capdavant de l'equip, el FC Barcelona va guanyar per 92 a 59 .

De nou Ricky Rubio va tornar a ser protagonista. Era el seu primer partit davant la seva afició i va anotar els seus primers dos punts des de la línia de tir lliure. A més, era el seu partit número 125 a l'ACB. Per a l'entrenador del Regal FC Barcelona també va ser un dia important. Xavi Pascual va sumar la seva victòria número 50 amb l'equip.

Una prova dura

2009-12-03_REGAL_FCB_-_FENERBAHCE_025.jpgEl dissabte passat va ser l'última vegada que els dos equips es van veure les cares. Un cop més, el triomf va ser de color blaugrana, aquesta vegada per 57 a 81 . El protagonista, com no podia ser d'altra manera, va ser Ricky Rubio, que tornava a l'Olímpic de Badalona vestint la samarreta del Regal Barça per primera vegada. El jove va viure un cúmul de sensacions, es va retrobar amb antics companys i va respirar una altra vegada l'ambient que es viu al seu expavelló. A més, es va convertir en un dels homes clau del partit, un partit dominat completament pels de Barcelona. Només en l'últim quart, la Penya va aixecar el cap i va intentar arreglar el resultat, però l'esforç va ser inútil, perquè la feina ja estava feta.