El Partizan guanya amb polèmica (67-66)

03.02.2010 22:55

El Regal Barça ha perdut la imbatibilitat a l’Eurolliga a l’infern de Belgrad a la pròrroga. Un últim tir de Mickeal, dins del temps, i escombrat per Roberts, no ha estat concedit pels àrbitres en considerar que la pilota anava fora.

GYI0059488096.jpgEls tres àrbitres del partit, l’italià Lamonica, el polonès Zamojski i el rus Mikhaylov, han hagut de deliberar durant deu minuts després d’acabar el partit. Els dos entrenadors, tant Xavi Pascual per part del Regal Barça com Dusko Vujosevic per part del Partizan, no han perdut el fil de deliberació. Tots sobre la taula d’anotació, veient el vídeo de l’’instant replay’, han decidit en un primer terme donar per vàlida la cistella de Pete Mickeal, la del 67-68 final teòric.

El jugador blaugrana ha llançat sobre el temps. La pilota ha anat a parar a la cistella però, sense saber si acabava de sortir o entrava, ja amb el temps conclòs, Roberts l’ha escombrada.

Minuts després la decisió ha estat a la inversa. Els àrbitres han considerat que la pilota anava a fora i, per tant, es podia tocar. Així que el bàsquet no ha entrat i el resultat ha estat el 67-66, el que suposa la primera derrota a l’Eurolliga del Regal Barça.

Inici horrorós

GYI0059487456.jpgEls blaugranes han patit la por escènica de veure un Pionir Arena ple a vessar. La cridòria de l’aficionat serbi ha cohibit els homes de Pascual que s’han vist amb un 10-0 en tres minuts.

El llast del marcador, i de no trobar solucions ni en atac, ni en defensa, ni en el rebot, ni enlloc... els ha mantingut a remolc durant tota la primera part. El primer quart ha acabat amb un 23-12, sobretot gràcies als punts aconseguits pels tirs lliures, una autèntica taula de salvament durant el matx.

El segon quart no ha estat gaire millor. Imprecisions i nervis han permès el Partizan viure còmodament, malgrat que els locals tampoc han estat especialment brillants. Ara bé, la manca d’encert dels blaugranes (Ricky, 0-3; Navarro, 0-4; Vázquez, 0-2; Mickeal, 0-4 i Grimau, 0-1) ha ajudat a dominar el marcador sempre sobre els 10 punts a favor.

Reacció de coratge

GYI0059487685.jpgPerò a la represa el talent i el coratge dels catalans ha fet acte de presència. Un 0-4 de parcial ha avisat els de Vujosevic. El tècnic del Partizan ràpidament ha demanat temps mort.

Tot i alguns errors, més puntuals ara del Regal Barça, els visitants han fet via. Navarro, però, ha acumulat la quarta falta als tres minuts de la represa. Aquest handicap ha esperonat una mica més els seus companys. De la mà de Rubio, amb millors sensacions que en el primer temps, els blaugranes han empatat a la recta final del tercer quart després d’un triple de Basile (40-40) i, finalment, han capgirat el marcador amb un bàsquet de Lorbek i un altre de Baso: 43-47 per tancar els 30 minuts de joc.

El Partizan no s’ha deixat anar i ha sabut trobar el seu moment per retallar una diferència en contra de nou punts (45-54) en començar el quart període.

Rozic i Roberts han tornat a posar les coses de cara als serbis però un triple de Lakovic ha suposat el 61-61 amb què tots dos equips s’han dirigit a la pròrroga. Els blaugranes encara han pogut evitar el temps extra però un nou tir del base eslovè, ara, no ha entrat.

67-66 o 67-68?

GYI0059487542.jpgLa tensió ha estat màxima fins al darrer segon en el temps afegit. Les imprecisions han continuat. Roberts ha estat protagonista de les accions bones del Partizan en aquest impàs. Rozic ha anat a la línia de tir lliure per posar un 67-66 amb què, a 21 segons de la conclusió i pilota pel Regal Barça, tot estava per decidir.

Pete Mickeal s’ha jugat l’última cistella dins del temps. L’escombrada de Roberts ha retardat la decisió final de qui s’enduia la victòria. Segons els àrbitres, el Partizan.

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player