Tocat i enfonsat (105-55)

31.01.2010 14:15

Cristina Collado

Així ha deixat el Regal Barça el Gran Canària després de guanyar-lo en un partit molt intens, seriós i treballat dels blaugranes. Després de superar un inici de partit complicat, el líder ha tret la seva vessant més guerrera per enfonsar els canaris.

Sense Lubos Barton, que ha quedat fora de la convocatòria, ni Terence Morris, que va patir un cop a la cresta ilíaca en l’últim entrenament. Així ha començat el Regal FC Barcelona el partit contra el Gran Canària, l’únic dels dos equips que havia aconseguit guanyar els blaugranes fins ara. I tal com ha començat l’equip de Pedro Martínez feia presagiar que podien tornar a repetir la gesta. Però un bon líder no es deixa matar dues vegades.

Suor i triples

Dos triples consecutius de Juan Carlos Navarro a l’inici del primer quart han posat el partit de cara per al Regal Barça (6-5), però el Gran Canària ha aterrat al Palau amb força, i amb encert. Els vuit punts de Carroll han posat els illencs quatre punts per sobre dels catalans (10-14). Aquest resultat ha obligat Xavi Pascual a demanar un temps mort. Calia recuperar el rebot i millorar la defensa. Dit i fet.

2010-01-31_REGAL_FCB_-_GRAN_CANARIA_2014_006.jpgL’entrada de Jaka Lakovic a la pista ha donat aire fresc a l’equip que, en els últimes tres minuts del primer quart, ha iniciat la seva escalada cap a la glòria. Cal destacar en aquesta millora del joc a Jordi Trias, que ha fet una gran actuació, amb dos taps i quatre assistències. Al final del primer quart, el Regal Barça guanyava per 23 a 16. Un avantatge que cada vegada aniria a més al llarg del segon quart. Amb un encert del cent per cent en tirs lliures, amb més triples de Juan Carlos Navarro, i amb els taps de Fran Vázquez i Jordi Trias, el Regal Barça ha arribat a la mitja part guanyant de 21 punts (51-30). La rúbrica l'ha posat el triple de Gianluca Basile sobre el límit del temps.

De +37... i +51

El líder de l’ACB no s’ha permès cap badada. Ha entrat a matar en la segona part, de nou ben dirigits amb un triple de Juan Carlos Navarro, que ha estat el màxim anotador del partit amb 24 punts, 18 d’aquests, triples, i amb 26 de valoració. Aquest tercer temps ha estat un recital del Regal Barça, que ha fet un parcial de 24 a 11. L’avantatge ha arribat a ser de gairebé 40 punts. +37 (71-34 en el tercer quart i 78-41 en l’últim quart).

2010-01-31_REGAL_FCB_-_GRAN_CANARIA_2014_012.jpgEls de Pedro Martínez només han pogut veure cistella amb una mica més de claredat a través dels punts de Carrol, que ha sumat 23 dels 55 punts del seu equip. Un punts, però, que res han pogut fer per maquillar el resultat. El Regal Barça no s’ha confirmat amb la renda de 37 punts, sinó que ha superat la barrera dels 40, i dels 50!, 90 a 45 (+45, minut 5), 96-47 (+49, minut 7) i 101-51 (+50, minut 9) amb els primers punts en el partit de Jordi Trias.

El festival s’ha completat amb un 'alley-hoop' de Víctor Sada, amb l’esmaixada de Boniface Ndong i amb els últims dos punts de Fran Vázquez que han deixat el marcador final en 105 a 55. 50 punts de diferència i 50 raons per ser campió de Lliga.

REGAL FC BARCELONA, 105
GRAN CANÀRIA, 55

Regal FC Barcelona: Ricky Rubio (5), Navarro (24), Mickeal (10), Lorbek (10), Ndong (10) -cinc inicial-, Basile (11), Trías (7), Lavokic (9), Vázquez (12), Sada (7) i Grimau (-).

Gran Canària 2014: Norris (2), Carroll (23), Moran (-), Savané (6), Augustine (8) -cinc inicial-, Fisher (-), Alvarado (-), Bellas (-), Kickert (-), Sanders (8) i McDonald (8) .

Parcials: 23-16; 28-14; 24-11; 30-14.

Àrbitres: José Ramón García Ortiz, Sánchez Monserrat i Carlos Javier García León.

Fes clic aquí per accedir a l'estadística oficial del partit.