Derrota en l'últim segon (60-59)

23.01.2010 20:03

Verònica Díez

El Regal Barça ha sumat la seva segona derrota de la temporada a la pista del València. Un triple de Rafa Martínez quan faltaven set dècimes per al final ha donat el triomf als valencians.

La Fontenta segueix mantenint la seva imbatibilitat i això que el FC Barcelona ha estat a punt de trencar-la. Quan tot apuntava una victòria blaugrana, Martínez s'ha inventat un triple que ha anat directe al cèrcol.

La nota positiva de l'enfrontament és que Ricky Rubio s'ha convertit en el jugador més jove a superar els 1.000 punts en l'ACB. Ha estat just en anotar el 50 a 55. De moment al català només li falten tres assistències per ser també el més jove a arribar a les 500.

Imparables

0910_J19_PAM-BAR_x3x.jpgLa primera part ha estat d'infart. El partit ha començat amb un triple de Nielsen. Aquest ha estat el primer moviment que hi ha hgut en el marcador i pràcticament l'últim durant el primer quart. El Regal Barça ha dificultat al màxim el seu contrincant en l'arribada a cistella. D'altra banda, la defensa sota el cèrcol ha estat impecable. En atac, el joc interior blaugrana ha escombrat els valencians, que no han trobat la manera de frenar els catalans. Un parcial de 0 a 14 ha deixat molt clar qui estava manant a la pista, però llavors Rafa Martínez ha aparegut en escena i ha donat dinamisme i força al joc d'equip, trencant un període de vuit minuts sense anotar (5-14) i fins tancar aquest temps amb un 8 a 15.

Canvi de papers

Però les coses han canviat en el segon quart. El Regal FC Barcelona ha abaixat els braços en atac i el València, amb més encert de cara a cistella, no ha perdonat. Rafa Martínez ha continuat liderant el conjunt. A poc a poc les diferències han anat disminuint fins que Perovic ha avançat de nou el combinat valencià en el minut 7 (21-22). El màxim avantatge que han aconseguit ha estat de tres punts (23-20). El Regal Barça ha reaccionat, ha tancat més la seva defensa i ha corregit errors en el tir. Els últims minuts abans d'arribar al descans han estat molt tensos i finalment s'ha acabat amb empat a 25 gràcies a un triple de Morris en els últims segons de joc.

Lluitant cada pilota

0910_J19_PAM-BAR_x2x.jpgEl tercer quart ha estat més que intens. El València ha començat manant, amb vuit punts consecutius. Els blaugranes no han trobat la manera que la pilota entrés en el cèrcol i tampoc han pogut contrarestar el joc en defensa. Per la seva banda, els locals han sabut jugar al FC Barcelona i han mogut a la perfecció les línies defensives barcelonistes. Un Víctor Claver molt actiu ha anotat el que ha estat el màxim avantatge en el minut 4 (34-27).

El Barça no podia permetre més errors i deixar escapar el seu rival. Molt més complementats en defensa i amb més sort en el llançament han aconseguit empatar el partit amb un tir lliure de Ndong (36-36). Això ha marcat un punt d'inflexió en el joc blaugrana que ha tornat a brillar i ha tancat el període amb un 38 a 42.

Un gerro d'aigua freda

En aquest últim quart l'equip de Xavi Pascual ha començat mantenint les distàncies. De fet, Ricky Rubio ha augmentat la bretxa fins als sis punts amb el 43-49 des de la línia del tir lliure. Una vegada més Rafa Martínez ha estat el que ha marcat la diferència. Des de la línia dels tres punts s'ha ajustat el resultat quan faltaven tres minuts per al final (50-53) i, poc després, amb dos tirs lliures deixava el marcador empatat (55-55).

L'últim minut ha estat asfixiant per a ambdós equips. Navarro ha estat l'encarregat d'encistellar els dos últims punts del Barça. Amb un 56-59 semblava que el triomf cauria de la part blaugrana. Però Rafa Martínez ha fet entrar un tir lliure, el 57 a 59. Aleshores el Regal Barça ha hagut de defensar encara la possessió perquè la pilota ha anat a fora. Xavi Pascual ha demanat minut a falta de set dècimes per a la conclusió. La raó: instruir el seu equip en com defensar aquella situació tan perillosa. I tant ho ha estat que Martínez ha rebut el servei de fons i ell mateix ha clavat el triple sobre la botzina.