El Regal Barça posa l’espectacle a Cornellà (40-93)

20.01.2010 23:25

El 80è aniversari del CB Cornellà ha comptat amb el Regal Barça com a gran protagonista. No només perquè el vigent campió de l’ACB fos el rival, sinó perquè els blaugranes s’ho han pres seriosament. Fins i tot amb la participació de Barton.

Només hi ha una manera d’afrontar els partits pel Regal Barça. Ja sigui un partit amistós o una final, els homes de Pascual mantenen la seva filosofia. I el Cornellà, equip amb què el Barça té una relació de vinculació, l’ha comprovada.

El primer equip de bàsquet, amb l’única absència de Fran Vázquez perquè dilluns li van extreure un queixal del seny i el període de repòs és d’un tres dies, la resta de l’equip s’ho ha pres molt seriosament. Tant que el Cornellà s’ha vist amb un 0-16 en poc més de cinc minuts.

Reapareix Barton

2010-01-20_CB_CORNELLA_-_REGAL_FCB_004.jpgEl temps mort de Txema Solsona, el tècnic local, ha servit perquè els del Baix Llobregat anotessin els dos primers punts mitjançant Robert Joseph. Però aquesta aportació ha estat única fins al segon quart.

Abans, a tres minuts per concloure el primer període, Lubos Barton ha reaparegut. El jugador txec ha tornat set mesos després de lesionar-se del tendó d’Aquil·les.

El retorn de Barton ha estat molt positiu, ja que tot i la falta de rodatge en joc s'ha mostrat molt actiu en les jugades de l’equip.

Al descans, +44

2010-01-20_CB_CORNELLA_-_REGAL_FCB_008.jpgTot i que el marcador no ha inquietat en cap moment, la intensitat amb què ha jugat el Regal Barça no ho feia pensar. Des de la banqueta s’ha exigit pressió a tota la pista i els locals han estat espectadors de la pluja de cistelles, amb un parcial de 8-29.

Navarro, amb tres triples a la primera part, ha tancat el marcador al descans amb el 10-54, el de la màxima diferència fins al moment.

Tothom hi participa

Les rotacions han continuat al segon temps. Barton ha anotat els dos primers punts a la represa. L’aler ha tancat la seva estadística amb sis punts en 14 minuts en pista, i cinc rebots.

Les diferències al marcador han continuat creixent, malgrat que el Regal Barça ha afluixat una mica en el tercer quart, que ha acabat amb un parcial de 15-19. Malgrat que l’anotació ha baixat en relació amb els primers quarts, s’ha vist una actitud defensiva notable. Com a exemple, Ndong i Mickeal han acabat eliminats per faltes.

D’aquesta manera, la recta final de partit, amb els jugadors més esgotats, no ha permès cap canvi important en un resultat que ha vist la màxima diferència de +57, després d’una esmaixada de Lorbek després d'una assistència de Ricky.

Cal destacar que cada quart l’ha dirigit un entrenador: el primer, Josep Maria Berrocal; el segon, Íñigo Zorzano; el tercer, Agustí Julbe, i l'últim, Xavi Pascual.

2010-01-20_CB_CORNELLA_-_REGAL_FCB_001.jpgEl Cornellà ha volgut agrair explícitament al Regal Barça el suport i la col•laboració tant en l’aniversari com en la vinculació amb una placa que el president de l’entitat, Josep Rey, ha lliurat Josep Cubells, el directiu responsable de la secció de bàsquet blaugrana, i secretari de la Junta Directiva del FC Barcelona.