Festival del líder (114-72)

10.01.2010 14:09

El Regal Barça tanca la primera volta de la Lliga ACB amb la setzena victòria. Els blaugranes han trencat el partit al primer quart i l’han tancat amb un festival de triples amb firma de Basile.

42 punts de diferència al final. El Regal Barça ofereix a la seva afició un espectacle en majúscules i que ha tingut el colofó del retrobament del millor Gianluca Basile. Amb vuit triples, sis en el darrer quart, l’italià ha fet embogir un Palau exaltat amb el bàsquet blaugrana.

En dos minuts i mig, tot fet

2010-01-10_REGAL_FCB_-_MERIDIANO_ALICANTE_012.jpgEl Meridiano Alacant ha pogut mantenir el joc del Regal Barça fins al minut 7 i 26 segons del partit, amb el 6-9. Amb Andriuskevicius movent-se bé en el pal baix i amb un parell de cistelles de Stojic i Austin, els d’Òscar Quintana han fet una bona estrena en la pista. Però aquesta presentació s’ha trencat ràpidament. Al Regal Barça només li ha calgut fer rodar la màquina i aquesta s’ha embalat fins al 29-9 en acabar el primer quart.

Amb una diferència tan àmplia, els esforços dels visitants han estat improductius, si més no, per continuar lluitant pel triomf. Ara bé, una defensa zonal i una mica més d’intensitat ha fet despertar de la letargia anotadora l’Alacant, igualant els parcials tant del segon període com del tercer.

Baso, ‘on fire’

2010-01-10_REGAL_FCB_-_MERIDIANO_ALICANTE_026.jpgL’ensurt del partit l’ha donat Juan Carlos Navarro, quan s’ha torçat el turmell en el tercer període. Tot fa indicar, però, que la lesió no és per preocupar-se. En tot cas, el partit no perillava, i la prudència ha recomanat que no tornés a la pista.

Allà hi ha aparegut Gianluca Basile. L’italià havia participat durant 12 minuts i un segon fins al darrer període, temps en què havia aportat dos triples i una cistella de dos. Però el millor havia d’arribar. Baso ha començat a llançar indiscriminadament. El primer triple ha estat en forma de rèplica a un altre llançament de tres de Llompart. Però del 82-59, ha arribat el 88-62, el 91-62, el 94-65, el 99-65 i el 105-68. Sis triples més que han elevat a la màxima expressió els crits d’un Palau unànime i encoratjat per veure que el seu canoner recupera els millors i més sublims instints.

Fran Vázquez ha rubricat el triomf i l’ha deixat en 42 punts de diferència, la màxima de tot el partit, amb el 114-72.