L'Estudiantes assalta el Palau (71-72)

09.11.2008 14:59

Carles Cascante

L’Estudiantes de Luis Casimiro ha fet saltar la sorpresa i ha guanyat contra pronòstic al Palau Blaugrana. És la primera derrota a casa d’un Regal Barça que ha tingut en Juan Carlos Navarro el seu millor jugador (22 punts).

Malgrat aquesta derrota, el Regal FC Barcelona continua a la zona alta de la classificació ACB, ja que l’Unicaja de Màlaga ha perdut a la difícil pista del Kalise Gran Canària (74-68), que, d’altra banda, s’ha situat primer. Tornant al partit contra l’MMT Estudiantes, l’inici del matx ha marcat molt l’estat d’ànim dels jugadors de Xavi Pascual. El poc encert en els tirs –sobretot en els triples– i algunes pèrdues de pilota poc habituals han generat nervis a la plantilla d’un Regal Barça que avui no ha estat al seu nivell habitual.

Mal inici contagiós

L' QM3D3572.jpgEstudiantes ha començat el matx amb una aposta arriscada, jugant amb dos cincs –Wideman i Popovic– que han fet molt de mal al Barça. Els madrilenys han començat força bé, amb un 2-6, però un triple de Navarro semblava tornar les coses a lloc. Però res més lluny de la realitat. Minuts després, un triple de l’exblaugrana Junyent situava el 7-15 en el marcador a poc més de dos minuts per acabar el primer període. El control del rebot era estudiantil (11 a 8), i això, afegit al mal percentatge en els triples (1/11), ha condemnat el Regal Barça al final del quart.

Al segon període, Barrett ha ocupat la plaça de Lakovic d’inici. No ha estat l’únic canvi, ja que Pascual ha rotat constantment la banqueta per mirar de mantenir la tensió en els seus homes. Una tensió que sí que ha trobat Juan Carlos Navarro al tram final del quart. El 21 a 27 significava el cinquè punt de la Bomba, que d’aquí al final del període n’ha anotat set més. Udrih, però, amb dos tirs lliures abans dels descans, ha tancat el resultat amb un 30-34.

El despertar dels cracs

QM3D3562.jpgA la represa, l’equip ha reaccionat. El tercer ha estat el millor període del Regal FC Barcelona (22-12). La millora en defensa i el despertar d’Ersan Ilyasova i Juan Carlos Navarro –aquest últim ja havia reaccionat al segon quart– han acabat per treure de polleguera el tècnic visitant, Luis Casimiro. Malgrat això, l’equip no ha millorat tant com s’esperava i al final del tercer quart havia perdut setze pilotes. Ha estat en aquest quart, però, que el conjunt de Xavi Pascual ha aconseguit posar-se per davant després d’un triple d’Ilyasova (35-34). A més, el període, amb Lakovic a la banqueta a causa d'un fort cop, ha acabat amb un triple d’André Barrett (52-46).

QM3D3584.jpgL’últim període ha començat força bé per al Regal Barça. Controlat el joc interior de Popovic i Wuideman, l'Estudiantes optava pels llançaments exteriors, en què Udrih començava a escalfar el canell. Tot això, els blaugranes han arribat a tenir una renda de +10 (56-46) després d’una bona cistella d’un Fran Vázquez que s’ha entonat a l’últim quart. A partir de la màxima diferència, però, l’equip barcelonista ha abaixat els braços i s’ha deixat recuperar per un Estudiantes que, gràcies als tirs lliures de Jansen i a un triple d’Iturbe a un minut, ha aconseguit empatar a 69. Al final, l'Estudiantes s’ha endut un partit estrany en què el Regal Barça no ha estat al seu nivell habitual.