L’esforç col·lectiu dóna el cinquè triomf (81-88)

02.11.2008 18:02

L’esforç col·lectiu dóna el cinquè triomf a l’ACB (81-88)

El Regal FC Barcelona s’ha endut la victòria de Fuenlabrada per 7 punts de diferència. Els de Xavi Pascual han reaccionat després d’un mal inici i també després d’un tercer quart en què els locals han sabut capgirar el resultat.

Cinquena victòria del Regal FC Barcelona a la Lliga ACB. El primer equip de bàsquet blaugrana ha derrotat per 81-88 l’Alta Gestión Fuenlabrada en un partit complicat des del començament. David Andersen i Juan Carlos Navarro han estat els màxims anotadors del partit, amb 24 i 23 punts respectivament, però el treball de conjunt ha estat valuosíssim i ha possibilitat el triomf visitant.

Cal destacar, a més, que Xavi Pascual ha tingut la baixa de darrera hora de Fran Vázquez, amb un procés gripal.

Mal inici

La sortida de l’Alta Gestión Fuenlabrada ha estat fàcil. I és que els blaugranes li han deixat la via lliure. Un 8-0 inicial (Oleson, Blanco, Ramos i Valters) ha estat suficient perquè el Barça es despertés. Al minut tres i mig de partit Navarro ha reaccionat. El triple del 8-3 ha situat el seu equip dins el partit. Fins aleshores els de Xavi Pascual han estat molt precipitats en atac.

A poc a poc els blaugranes han igualat el partit. Juan Carlos Navarro ha capgirat el resultat també des dels 6.25 (13-14) i, posteriorment, l’escorta ha assistit Andersen, que ha deixat el 17-21 amb què s’ha tancat el primer quart.

Recital de triples

El Regal Barça ha pres el control del marcador des d’aleshores però el Fuenlabrada no ha dit l’última paraula. La màxima diferència del partit s’ha assolit als primers minuts del segon període amb un triple de Basile (19-33).

Malgrat això, i malgrat el fet que el Barça dominava el joc de més pes, des de l’exterior els madrilenys han estat molt encertats i no han permès que el partit es trenqués.

El fitxatge d’última hora Nikoloz Tskitshvili ha convertit sis dels set triples que ha intentat, la meitat abans d’arribar al descans.
Però els de Pascual han fregat els 10 punts de diferència fins que els àrbitres han xiulat falta sobre Basile en el darrer llançament d’Oleson. L’aler ha introduït els tres tirs lliures i el resultat ha quedat reduït al 40-45 després de vint minuts.

Andersen, letal

La sortida al tercer quart tampoc no ha estat gaire bona per part blaugrana. El parcial del Fuenlabrada ha estat de 9-1. El tècnic barcelonista ha mogut la banqueta. Amb l’entrada d’Andersen i de Lakovic per Santiago i Sada, el Regal FC Barcelona ha retallat les tímides diferències que ja havia agafat l’Alta Gestión i s’ha arribat al 63-59 després d’un triple de Mainoldi.

La igualtat ha estat màxima en aquest impàs. De fet, el període s’ha tancat amb un 69-67.

Però, ja als darrers deu minuts, el Barça ha fet un últim esforç. Andersen ha sumat 7 punts consecutius i Lakovic, 5 més, tot just a continuació (69-79). El parcial ha servit perquè els blaugranes controlessin les embranzides que encara han pogut fer els locals.

Tot i l’intercanvi de faltes i de tirs lliures a banda i banda, el triomf ja ha estat blaugrana. Lakovic ha tancat el marcador des de la línia de personals (81-88).

El Regal FC Barcelona es manté a la part més alta de la taula amb cinc victòries i una derrota, el mateix balanç que l’Unicaja i el TAU.