En constant creixement (74-58)

11.10.2008 20:57

Carles Cascante

El Regal FC Barcelona segueix creixent partit a partit i superant rivals d’entitat. Aquest dissabte ha estat el torn d’un Pamesa de València que arribava al Palau imbatut. Basile ha estat el millor blaugrana amb un 21 de valoració.

QM3D3438.jpgLa fortalesa mental i la superioritat física han tornat a ser claus en un tercer quart que ha acabat per decidir un matx que havia arribat empatat a 36 al descans. El Pamesa ha anat quasi sempre per darrera en el marcador, tret d’un moment en el segon quart, però en vendaval blaugrana ha arribat al tercer quart. El Regal Barça ho ha fet quasi tot bé i Basile ha fregat la perfecció amb tres triples anotats. En l’últim període, dos cistelles de tres gairebé consecutives de Barton han acabat per trencar en dos l’equip de Fotis Katsikaris. Juan Carlos Navarro ha tornat a jugar uns minuts en el que ha estat el seu retorn a les pistes un cop superada la lesió muscular que li ha impedit jugar els dos primers partits de la Lliga ACB.

El Pamesa, de menys a més

QM3D3474.jpgLa primera meitat ha tingut una mica de tot. El cas, però, és que el Pamesa, sense fer un gran joc, ha acabat els primers 20 minuts reglamentaris amb taules en el marcador del Palau (36-36). De fet, el primer període ha acabat amb un 22-14 favorable al conjunt de Xavi Pascual i el segon, diametralment oposat, ha acabat amb el mateix marcador, però a l’inversa (14-22).

Basile i Lakovic han tirat del carro en un primer tram del matx en què semblava que el Regal FC Barcelona superava el seu rival en quasi totes les facetes del joc. Però, a poc a poc, el joc interior dels valencians, amb el gegant Perovic al capdavant, ha començat a funcionar i això ha significat una petita reacció visitant (22-14) al final del primer quart. Ja en el segon, malgrat la tercera falta personal de Rafa Martínez, tres triples de Douglas, han igualat un partit que tornava a començar.

Tercer quart excels

L’equip de Xavi Pascual ha fregat la perfecció a la represa. Ha sortit realment endollat i Basile n’ha estat el braç executor. ‘Baso’ ha anotat tres triples en el tercer període i, juntament amb els nombrosos rebots ofensius capturats per Ilyasova i Vázquez, i a la bona tasca defensiva de la resta de l’equip, ha estat clau per superar els valencians per 10 punts al final del tercer període. Lakovic, ha estat l’altre jugador que també ha jugat un paper important en el partit d’avui, i seu ha estat el triple que situava els blaugranes amb un +11 en el marcador (51-40).

Un Palau entregat

QM3D3524.jpgJa en l’últim quart, s’ha pogut comprovar com la connexió entre l’equip i la gent cada cop va a més. El Palau ha estat el sisè home que reclamava dies enrere el directiu responsable de la secció, Josep Cubells, i ha donat ales a un equip que creu en la seva força i que es fa més gran amb el suport dels seus. En l’últim període també s’ha pogut veure la única cistella en joc d’un Víctor Sada (63-51) que avui ha tingut un paper més discret que en el seu re debut davant el DKV Joventut, però que també s’ha buidat en defensa. Ja en l’últim tram del matx, dos triples gairebé consecutius de Barton han acabat per decidir un matx molt complert dels jugadors de Xavi Pascual. El Regal FC Barcelona que ja pensa en el següent compromís ACB, dimarts a la pista del Kalise Gran Canária.