El CAI torna amb força a l'ACB

26.09.2008 23:25

Sònia de Alba (Enviada especial)

El CAI ha derrotat el DKV Joventut a la segona semifinal de la Supercopa ACB per 96-81. El conjunt de Saragossa es reestrena a la l'elit amb el passi a la final i aconseguint la millor anotació de la història de la competició.

El CAI Saragossa ha tingut una estrena rodona. En un partit dinàmic i amb un encert altíssim, l'equip que entrena Curro Segura ha estat capaç de trencar el ritme del Joventut després d'un primer quart en què els verd-i-negres han dictat el tempo de joc. Després d'acabar els deu primers minuts amb un 27-33, els aragonesos han deixat estancada la Penya amb un parcial de 23-11. Quinteros, amb un 50% en triples (5 de 10), ha estat letal en els moments d'inflexió del matx. I és que, tot i guanyar de 6 punts al descans, el CAI ha anat augmentant la renda vorejant els 20 punts al tercer període.

El DKV Joventut ha intentat la reacció a la represa. Amb Jasaitis i Norel (14 i 11 punts, respectivament), Sito Alonso ha estat limitat. Els intents per capgirar el marcador han estat anul·lats per cistelles triples del CAI.

Els darrers deu minuts han començat amb un marcador de 74-61. Les fluctuacions a l'electrònic han continuat durant l'últim quart fins que l'equip amfitrió ha sabut deixar sense alè el rival. Amb el resultat final de 96-81, cal assenyalar que el CAI aconsegueix la millor anotació de la història de la Supercopa. S'ha de destacar també que el triple final el va encistellar Iván García, jugador format al planter del Barça.

Larry Lewis i Starosta al rebot (cinc captures cadascun) i un Rubén Garcés infalible a prop de la cistella (4 de 5 en tirs de dos punts) han estat alguns dels puntals del joc aragonès. Ells han estat un gran suport per a Taurean Green, el líder a la pista. Roberto Guerra i Paolo Quinteros han estat el millor suport ofensiu de Green.

Final entre el TAU Ceràmica i el CAI Saragossa
A partir de les 20.00 h (La 2), el TAU Ceràmica intentarà reeditar el títol per quart any consecutiu. El rival és el CAI Saragossa, nouvingut a la categoria i equip amfitrió. Abans hi haurà els concursos de triples, amb la presència de Juan Carlos Navarro, i d'esmaixades.