S’encallen al final (73-70)

26.09.2008 21:00

Roger Bogunyà

El Regal Barça ha fregat la victòria a les semifinals de la Supercopa ACB, però un últim quart en què només ha anotat quatre punts l’ha condemnat a la derrota. Ilyasova, amb 18 punts, ha estat el màxim anotador dels blaugranes.

S’ha arribat a l’últim quart amb tot per decidir després que els blaugranes aixequessin un desavantatge de -12 en el segon quart. El darrer quart, però, ha estat una qüestió de nervis en què el TAU ha acabat imposant-se. Amb tot, les conclusions són positives: el Regal Barça ha deixat una bona impressió i ha demostrat que arriba preparat per batre qualsevol rival en aquest inici de temporada.

El TAU, més fort a l’inici

basile_tau.jpgMalgrat l’avantatge inicial dels blaugranes (6-8), ben aviat s’han posat per davant els bascos. McDonald ha fet molt de mal a la pintura i ha sumat fins a 7 dels 10 primers punts del seu equip. Vázquez, decisiu en atac, patia més en defensa per aturar-lo. La bona feina del nord-americà i també la de Rakocevic, que ha anotat els dos primers triples provats, han permès el TAU situar-se amb un +12 molt desfavorable per al Regal Barça (21-9).

Els triples permeten la reacció

La reacció blaugrana ha arribat al segon quart. Tot i que el ritme del matx pertanyia al conjunt dirigit per Dusko Ivanovic, el Regal Barça ha anat responent amb molt d’encert des de la línia de 3. Ilyasova i Navarro han estat els grans protagonistes d’aquesta gran anotació (27 punts al segon quart) i consegüent remuntada, que ha situat els de Pascual a únicament dos punts del TAU a la mitja part (43-41).

Intercanvi de cistelles tot i la intensitat

andersen_fcb.jpgEl tercer quart ha estat igualat, intens i força espectacular. El públic a Saragossa s’ho ha passat d’allò més bé amb l’intercanvi de cistelles vist al Pavelló Príncep Felip. El TAU s’ha mostrat intractable en els triples (8 dels 13 primers encistellats), mentre que els de Xavi Pascual han ofert un bàsquet total i han anotat des de la zona, des de fora, de tres i de contracop. Malgrat les cistelles a totes dues bandes del parquet, les defenses eren molt intenses i gens permissives. El marcador s’ha mantingut altíssim i igualat en tot el tercer quart i s’arribava a l’últim amb tot per decidir (66-66).

Últim quart: l’anotació, menor; el TAU, superior

El matx ha canviat radicalment al darrer quart. Els braços s’han encongit i els atacs han deixat d’anotar. Així, s’ha arribat a tres minuts per al final amb un 67-70 favorable als blaugranes. Un triple de McDonald sobre la botzina a dos minuts ha estat el punt d’inflexió final. El Regal Barça no ha anotat cap cistella més i el TAU ha arribat als darrers quinze segons de partit amb un 72-70 favorable i amb la possessió en contra. El Barça l’ha desaprofitat i ha perdut el matx per la mínima, quan la victòria era a tocar.

Foto superior: arxiu. Fotos interiors: acb.com