Ilyasova lidera Turquia

07.09.2008 14:03

Ersan Ilyasova ha estat el jugador més destacat del partit entre Turquia i Bèlgica, corresponent a la segona jornada del Preeuropeu de bàsquet. La selecció turca es manté invicta i líder del seu grup.

Amb un 63-78 Turquia s’ha desfet de Bèlgica en el segon partit del campionat classificatori per a l’Europeu de Polònia de 2009. Ersan Ilyasova ha estat el millor jugador del matx. L’ala-pivot blaugrana ha sumat 21 punts i ha capturat nou rebots en 31 minuts a la pista. El lideratge d’Ilyasova ha estat clau perquè Turquia sumés el segon triomf del Preeuropeu contra Bèlgica, cuer del grup C amb dues derrotes.

Els turcs només han permès que Bèlgica controlés el marcador al començament del darrer període, en què Dimitri Lauwers ha encistellat el 52-50 amb un triple. Aleshores Kerem Gonlum, jugador de l’Efes Pilsen d’Istanbul, l’ha replicat de la mateixa manera perquè el combinat dirigit per Bogdan Tanjevic completés un parcial de 8-0.

Des d’aquest moment Turquia ha mantingut les diferències per sentenciar el partit còmodament (63-78).

Cal destacar l’alt percentatge de tir d’Ilyasova, amb 4/8 en tirs de dos i tres triples convertits de quatre intents. Ersan Ilyasova només ha fallat un tir lliure de cinc intents.

El pròxim partit de Turquia és contra França dijous, 10 de setembre (17.45 h).

La Bòsnia de Dedovic derrota Israel

Grecia_-_Bosnia_FIBA_Europe_Castoria_Molliere.jpgD’altra banda, al grup D, el més igualat de tots –amb tots els equips empatats a una victòria i una derrota–, Bòsnia i Hercegovina ha derrotat la selecció d’Israel per 77-71. El jugador blaugrana Nihad Dedovic ha disposat de 21 minuts a la pista i ha sumat 6 punts amb una sèrie perfecta de 3/3 en tirs de dos punts.

Els bosnians, que havien perdut contra la República Txeca en el primer partit del campionat, han agafat les regnes del matx a partir del 58-57 quan faltaven tretze segons per acabar el tercer període. Aleshores un parcial de 9-0 culminat per l’aler del TAU Ceràmica Mirza Teletovic ha obert les portes de la victòria final (66-57).

Tot i això, els israelians han tingut una última oportunitat a un minut i 27 segons i amb un marcador de 72-69. Lior Eliyahu, un dels millors jugadors durant tot el partit, ha fallat el segon dels tirs lliures de què ha disposat. Bòsnia no ha permès més sorpreses. Kenan Bajramovic, un dels dos màxims realitzadors del partit per part de Bòsnia juntament amb Opacak, amb 13 punts cadascun, ha clavat un triple, ara sí, definitiu. L'israelià Eliyahu també ha acabat amb 13 punts.

Bòsnia jugarà contra la Gran Bretanya també dijous, 10 de setembre (19.30 h).