A quarts de final (59-72)

Bàsquet-Pequín 2008

14.08.2008 11:34

Carles Cascante

La selecció espanyola que entrena l’exblaugrana Aíto García Reneses ja és a quarts de final del torneig olímpic. Espanya ha superat Alemanya amb més facilitat de la prevista.

Deu minuts molts bons, els que van del final del segon període i a l’inici del tercer, amb un demolidor parcial de 0-17 han estat la clau per superar la selecció alemanya. Abans del parcial, el marcador els era advers per 36 a 33, mentre que després ja era clarament favorable als Gasol, Navarro i companyia per un clar 36 a 50.

Garbajosa i Mumbrú, recuperats

GarbajosaVsAlemanyaPequin08.jpgMalgrat que no ha estat un gran partit, l’Espanya d’Aíto García Reneses s’ha posat la granota de treball i ha fet una gran tasca defensiva. Dos homes fins ara més aviat discrets en aquests Jocs, Jorge Garbajosa i Àlex Mumbrú, a banda de Calderón, han estat els millors d’un equip que ha fet un partit gris però que ha guanyat.
Garbajosa ha fet una gran tasca defensiva sobre l’estrella alemanya Dirk Nowitzki, i, mentrestant, Pau Gasol s’ha mostrat fort a la zona, ben ajudat des de l’exterior pel jugador del Reial Madrid Mumbrú, autor de 14 punts.

A la represa, festival

Espanya ja s’havia despertat al llindar de la fi del primer temps, però ha acabat d’enfonsar els alemanys quan ha començat el tercer quart. Un triple de Mumbrú, un 2+1 de Ricky, una recuperació i una posterior cistella del mateix jugador del Joventut i un altre triple de Garbajosa han acabat per sentenciar un matx que estava en punt mort.

Tot i una cistella de Nowitzki que situava el 50 a 60 en el marcador, Espanya ha acabat superant els alemanys, gràcies també a una ‘bomba’ de Navarro que donava tranquil·litat (54-65). Al final, triomf clar dels espanyols (59-72), que ja són a quarts de final.

Primer triomf per a Andersen

AndersenVsIranPequin08.jpgEl blaugrana David Andersen ha guanyat el seu primer partit als Jocs de Pequín després d’imposar-se amb la selecció australiana a l’Iran per 106 a 68. Andersen ha contribuït a aquesta primera victòria dels “aussies” amb 10 punts i 5 rebots en els gairebé setze minuts que ha estat a la pista.

L’Austràlia d’Andersen no ha patit gens per emportar-se la victòria. Ja en els primers cinc minuts de joc ha demostrat la seva superioritat davant els iranians i el 16 a 3 que mostrava el marcador a la meitat del primer quart feia veure que el partit seria còmode per a l’equip de David Andersen.

La tònica del partit ha estat d’absolut domini d’Austràlia, que amb aquesta victòria aspira a continuar lluitant per entrar en les quatre posicions que donen accés a les eliminatòries de quarts de final.

LES FITXES

ESPANYA, 72
ALEMANYA, 59

Espanya (12+27+20+13): López (3), Rodríguez (-), Fernández (3), Reyes (2), Pau Gasol (13) —cinc inicial—, Navarro (2), Rubio (7), Calderón (15), Marc Gasol (7), Mumbrú (14) i Garbajosa (6).

Alemanya (15+21+12+11): Hamann (15), Greene (9), Wysocki (2), Nowitzki (11), Kaman (8) —cinc inicial—, Schultze (2), Garrett (2), Roller (3), Femerling (2), Jagla (5) i Ohlbrecht (-).

Àrbitres: Facchini (ITA), Butler (AUS) i Avanessian (IRI). Tècnica a Wysocki (min. 31). Exclòs per personals: Schultze.