El TAU, primer finalista

06.06.2009 20:57

El TAU Cerámica és el primer finalista de l'ACB després de batre al Reial Madrid per 89 a 80 en el tercer partit de les semifinals de Lliga. El tercer quart i Splitter han estat letals per als madrilenys.

Els vitorians han tornat fer valer el factor pista. El Buesa Arena ha tornat a ser decisiu. Fa tretze mesos que el TAU no perd a casa i aquest dissabte ha estat el Madrid qui ha patit la força de la pista basca. Tot i així, el Reial Madrid ha estat capaç de mantenir-se ferm fins al tercer quart, en què s'ha enfonsat. Ha estat llavors quan els de Vitòria han mostrat el seu costat més agressiu amb un parcial de 29 a 18 que ha trencat el partit.

Deu  minuts decisius

46120_6_80356_6x1x.jpgEls dos equips han sortit molt centrats a la pista. Igualtat màxima i dos equips amb fam de victòria. Ni les tres faltes i tècnica xiulades al Madrid en els primers 31 segons de partit han fet perdre la cara al matx als blancs. Tant és així, que el primer quart ha finalitzat amb un 20 a 20. Alguna cosa semblant ha passat en el segon quart. Els de Joan Plaza han tret dos punts d'avantatge més abans d'anar al descans amb el 35 a 37.

En la represa el TAU ha estat molt més encertat en el joc, mentre que el seu contrincant no ha tingut molta sort en el llançament a cistella. El nerviosisme i la precipitació han pres el protagonisme en els madrilenys. Un 29 a 18 en deu minuts que ha passat factura als visitants i és que els d'Ivanovic s 'han crescut encara més.

El Madrid ha anat a remolc tot l'últim quart i res ha pogut fer davant un conjunt vitorià que ha sabut mantenir les distàncies.

Sergi Llull amb un 20 de valoració i 15 punts i Álex Hervelle amb un 18 de valoració i 17 punts han estat els homes més destacats de l'equip entrenat per Joan Plaza. Per la seva part, el TAU de Vitòria ha comptat amb homes clau a Splitter (34 de valoració) i Teletovic, màxim anotador (22) i artífex de sis dels 10 triples encistellats pel seu equip.