Tothom al Palau! (82-75)

05.06.2009 22:45

Carles Cascante

Hi haurà tercer partit. L’Unicaja ha superat el Regal Barça en el segon de semifinals jugat al Martín Carpena. Els blaugranes, tot i una gran reacció –perdien de 18– han acabat perdent. El Palau ha de decidir el pas a la gran final.

Malgrat el partidàs de Juan Carlos Navarro (26 punts) i la reacció del Regal Barça davant d’un resultat molt advers -18 punts a sota- el Regal Barça no ha pogut superar l’Unicaja de Màlaga. Hi haurà, doncs, tercer partit al Palau Blaugrana.

Bàsquet de contacte

El primer quart ha estat per a l’Unicaja. Els malaguenys, amb un bàsquet intens i fallant menys que el Barça, han sabut superar el rival en el primer període. El partit, en aquest primer quart ha estat una mica boig. La bona defensa de Gomis –avui titular– sobre Navarro ha funcionat en els primers compassos de partit, però la Bomba s'ha començat a despertar en el tram final del primer període i el seu primer triple –el 650 a l’ACb– ha situat el Regal Barça a només un punt (12-11).

A l’equip barcelonista, però, li costava controlar el matx i l’Unicaja, fidel a l’estil d’Aíto, es mostrava més agressiu en defensa. Sobre la botzina, Roger Grimau ha tancat el marcador dels primers 10 minuts amb el 24 a 18.

Navarro, amb el canell calent

El que s'apuntava des del darrer tram del primer quart s’ha fet realitat en el segon. Dos triples, un de Navarro i l’altre d’Ilyasova, han mantingut en el partit el Regal Barça (28-26). Poc després, una cistella de Vázquez ha situat per primer cop en el partit el Barça per davant (32-33).

Els de Pascual, rebotejant prou bé en atac, han començat a demostrar que volien endur-se la victòria del Martín Carpena i, malgrat la bona mà de Kelati (3/3 en triples), han acabat el segon període amb una cistella increïble d’un jugador NBA com és Juan Carlos Navarro. La Bomba, amb tan sols 1,2 segons del segon quart per jugar-se, ha rebut un servei de banda i, tan bon punt ha agafat la pilota, ha anotat des de més enllà de la línia de 6,25 per empatar el matx a 43.

Parcial de 13-0

barca1.jpgEl Regal Barça ha començat la represa amb un parcial d’11-0 en contra. Els blaugranes han estat gairebé cinc minuts sense anotar, mentre que l’Unicaja, amb un gran Boniface Ndong, ha fet embogir el Mantín Carpena de Màlaga que, acinc minuts per acabar el tercer quart, ha vist com tenien un marcador clarament favorable, 56-43. Només els tirs lliures de Navarro i Ilyasova han trencat una mica l’embranzida local (59-47) a poc més de quatre minuts del final. Un nou parcial de 6-0 de l’Unicaja ha deixat grogui el Regal Barça (65-47) i ha establert la màxima diferència a favor dels andalusos amb més de dos minuts per disputar-se. Al final del tercer quart, 67-56 per als d’Aíto.

Màxima intensitat

En el darrer quart, als andalusos els ha començat a pesar la pressió i un triple de Navarro ha tornat el Regal Barça al partit. L’orgull i les ganes que ha mostrat l’equip han estat clau per acostar-se periollosament a l’Unicaja a només tres punts a poc més de 7 minuts per al final (69-66). Un parell de minuts després, el Barça s’ha situat a només un punt (71-70) després d’un tir lliure anotat per David Andersen.

Arribava el moment decisiu del matx. El moment de reaccionar i un triple d’Andersen ha tornat a posar el Regal Barça per davant a quatre minuts per al final (71-73). Els locals, però, no s'han deixat impressionar i la pressió del públic ha fet efecte. Un triple de Jiménez ha tornat a situar els d’Aíto un punt per sobre (76-75). Els bons relleus defensius dels locals, però, complicaven massa els atacs blaugranes i un fort cop al genoll de Víctor Sada ha estat la pitjor notícia. El de Badalona estava fent un notable partit. Al final, Cabezas ha estat clau anotant darrers quatre punts del partit . Al final 82-75. El diumenge, el Palau ha de ser el sisè home que porti els de Pascual cap a la gran final de la Lliga ACB. Serà a partir de les 19.00 hores.