Primer pas cap a la gran final (70-62)

31.05.2009 14:22

Verònica Díez

El Regal Barça ha guanyat el primer partit de les semifinals de la Lliga ACB davant l'Unicaja de Màlaga (70 a 62). Una victòria més que treballada i que s'ha decidit en els últims minuts. Un 1 a 0 a l'eliminatòria i un pas cap a la gran final.

L'equip de Xavi Pascual ha hagut de suar la samarreta per aconseguir el triomf davant el conjunt malagueny. Carlos Cabeza ha revolucionat el seu equip en el segon quart i, a partir d'aquest moment, l'Unicaja ha començat a rutllar a la pista. Igualtat fins als últims instants. Lakovic, Vázquez i Andersen han estat els millors blaugranes.

Comencen forts

QM3D8110.jpgEl començament de l'enfrontament ha estat completament blaugrana. Un gran joc d'equip, basat en l'encert en el rebot defensiu de Santiago i Andersen, ha marcat les primeres diferències. Un parcial de 7 a 0 per començar i un Unicaja perdut a la pista i desesperat per no poder superar la bona defensa del Regal FC Barcelona. La màxima diferència del partit ha estat precisament el resultat amb el qual s'ha tancat el primer quart, 17 a 7.

Cabezas endolla l'Unicaja

QM3D8232.jpgCarlos Cabeza s'ha convertit en el protagonista del segon temps. Amb un gran coratge, s'ha carregat l'equip a l'esquena i ha revolucionat en partit. L'andalús han tingut un gran encert des de la línia dels 6,25. Tres triples consecutius han posat els d'Aíto García Reneses a un sol punt (22-21) cinc minuts després de començar aquest quart. Carlos Jiménez col•locava per davant els malaguenys per primera vegada en tot el partit amb el 22 a 23.

A partir d'aquest moment, el partit ha fet un gran gir que ha convertit el joc en un estira-i-arronsa continu. Les dues bones defenses i la falta d'encert en el tir exterior han fet que ni el Regal Barça ni l'Unicaja de Màlaga aconseguissin distanciar-se en el marcador. A punt d'arribar al descans, Gomis ha posat el 24 a 28, màxim avantatge per als andalusos, però Andersen ha replicat amb dos punts més per cloure la primera part (26-28).

De menys a més

QM3D8269.jpgEn la represa, l'Unicaja ha sortit motivat a la pista confiant en les seves opcions i plantant cara a un Regal FC Barcelona fred. Amb el 33 a 38 de Ndong, el Barça ha dit “prou” i, amb un parcial de 8 a 0, ha tornat a dominar el marcador (41-38). Igualtat i duel de tirs lliures que finalment s'han decantat a favor de l'equip visitant. Amb la mínima diferència, 47-48, s'ha arribat a l'últim quart.

Lakovic marca la diferència

Només quedaven deu minuts per guanyar el partit. Lakovic ho ha vist clar i de seguida ha posat fil a l'agulla. Al minut set, el base barcelonista ha aprofitat una badada del contrari en el servei de fons per col•locar per davant el FC Barcelona (60-58). Una cistella decisiva que ha canviat el rumb del partit. A poc a poc, tots els homes de Pascual se n'han anat afegint a la festa. L'Unicaja de Màlaga no ha sabut reaccionar i s'ha anat desinflant. El 70 a 62 final encarrila l'eliminatòria per al Barça.