De la Fonteta a les semis

19.05.2009 10:20

La Font de Sant Lluís, pista del Pamesa, acull el segon partit de l’eliminatòria de quarts de final entre els valencians i el Regal Barça. Amb l’1-0 a favor dels de Xavi Pascual, la sèrie pot quedar decidida a València amb un triomf més del Barça.

El primer equip de bàsquet blaugrana és a València amb l’objectiu de sentenciar els quarts de final . Després de la primera victòria al Palau , el Regal Barça, però, sap que ha de corregir moltes coses. Sobretot de la segona part d’un partit que van dominar de +17 punts.

D’altra banda, el Pamesa va demostrar que, tot i haver desplegat un bàsquet irregular durant la temporada, a aquestes alçades van a per totes.

El segon partit dels quarts de final entre el Pamesa i el Regal Barça comença a les 20.45 h (C33) i l’arbitren Arteaga, Bultó i Araña.

Com arriba el Regal Barça

QM3D1235.jpgEl Regal Barça s’ha desplaçat a València guanyant el primer compromís. Una obligació per als de Xavi Pascual ja que en una eliminatòria tant curta sumar l’1-0 és sinònim de disposar d’un important avantatge. Tot i això, els blaugranes volen aconseguir la segona victòria immediatament i evitar que la sèrie torni a Barcelona.

Després de revisar els errors comesos a la segona part del primer enfrontament – un partit que havia dominat l’equip durant la primera part de 17 punts -, els homes de Xavi Pascual intentaran ser forts en defensa i mantenir-se concentrats en els moments de més tensió per no acabar patint.

Ersan Ilyasova que, tot i que va provar a jugar al Palau després d’haver patit un cop al nas durant l’entrenament de dissabte, no va poder ajudar, ja ha pogut exercitar-se al mateix ritme que la resta dels companys.

El rival

QM3D1170.jpgEl Pamesa no es va arronsar al Palau ni tampoc ho farà a la seva pista. Amb el suport de la seva afició, els de Neven Spahija pretenen collar els blaugranes i mantenir-se més regulars que durant tota la temporada, la assignatura pendent dels ‘taronja’.

El Pamesa va demostrar capacitat per prendre el Barça la victòria al Blaugrana. De fet, els valencians van eixugar 17 punts de diferència en contra i es van col•locar a només un punt en el darrer minut de partit.

Les frases dels protagonistes

Lubos Barton, jugador Regal FC Barcelona

“Tant de bo sentenciem ja, però hem de jugar molt millor que diumenge. Així també podrem descansar per a l’eliminatòria següent.”

Jaka Lakovic, jugador Regal FC Barcelona

“Volem acabar l’eliminatòria i així tenir més temps per preparar la pròxima eliminatòria. Cal guanyar dos partits i en això estem concentrats. Hem de millorar la nostra defensa i la nostra concentració durant els 40 minuts de joc.”

Albert Oliver, jugador Pamesa

“Espero que el pavelló s’ompli i ens ajudi a guanyar. És fonamental per a nosaltres sentir el suport dels aficionats i esperem tornar-los l’ànim amb un triomf.”

“Hem d’estar millor en atac i no cometre tants errors. Si defensem com en la segona part a Barcelona tindrem moltes opcions perquè no podem permetre que ens fiquin 80 punts. Si aconseguim algun avantatge al principi serà important mantenir la diferència i mantenir sempre el mateix nivell.”

Fes clic aquí per accedir a les estadístiques prèvies al partit (pdf).
Visites favorables
Tot i que la Fonteta és una de les pistes històricament complicades de la Lliga ACB les darreres quatre visites dels blaugranes han acabat amb victòria visitant. La temporada 2004/05 el Pamesa va guanyar el FC Barcelona per 71-70 però des d’aleshores que no ha tornat a vèncer’l. La 2005/06 el primer equip de bàsquet blaugrana va guanyar per 72-75, la 2006/07 la victòria va ser per 65-74 i la 2007/08, per 68-75. Aquesta temporada el Regal Barça va superar els de Neven Spahija per 61-80.