Comiat amb victòria (79-95)

03.05.2009 18:54

Roger Bogunyà (Enviat especial)

El Regal Barça ha dit adéu a Berlín oferint una bona imatge davant l’Olympiacos, al qual ha derrotat en un partit desigual des del segon quart. Els blaugrana se'n van així amb la tercera plaça sota el braç, un fet inèdit fins avui.

Després de la derrota de divendres, l'Olympiacos es va donar per satisfet de ser a Berlín disputant la Final a Quatre. El Regal Barça, en canvi, ha combatut per aconseguir el tercer lloc. Segurament aquesta ha estat la diferència principal entre un i altre equip en aquest matx, dominat de principi a fi pels de Xavi Pascual, molt més concentrats malgrat l'aparent intranscendència del partit. Fins i tot Childress, una de les referències de l'Olympiacos, no ha estat ni convocat pel seu tècnic.

El Regal Barça, doncs, més concentrat, ha aconseguit el seu avantatge en un segon quart en què ha arribat a anar 21 punts per damunt. Finalment, l'equip ha vençut per 79-95 i aconsegueix, per primera vegada en la seva història, quedar tercer en una Final a Quatre, després d'haver caigut anteriorment fins a quatre ocasions en el partit pel tercer i quart lloc. No ha estat el diumenge que s'havia somiat, però sí el millor possible des de la derrota davant del CSKA a les semifinals.

Santiago mana

QM3D1882.jpgS'ha vist de seguida que no seria un matx exigent defensivament, com a mínim per la part grega. El Regal Barça ha anotat amb facilitat a l'inici i, com divendres a les semifinals, s'ha col•locat amb 11 punts d'avantatge ràpidament (8-19). De fet, tot el cinc inicial havia anotat després de cinc minuts, circumstància molt favorable al conjunt blaugrana. De tots ells, Santiago ha estat  l'home més determinant: en el primer període ha anotat 9 punts i ha carregat Bourousis amb dues faltes en pocs minuts. 19-26 era el marcador després de 10 minuts.

Es trenca el partit

I l'Olympiacos no ha superat aquesta xifra fins al minut 15, quan Printezis ha anotat en una penetració. En aquell moment el Regal Barça, molt més ficat en el matx, ja havia destrossat absolutament el marcador, gràcies a un parcial de 0-15 que li ha arribat a donar un avantatge de 18 punts (19-37). Aquesta diferència s'ha gea partir d'una intensa defensa blaugrana, molt per sobre del que estava oferint fins aleshores Olympiacos. En atac, el joc interior del Regal Barça era superior. No hi havia cap necessitat de buscar triples -Basile ha transformat l'únic del primer temps en el minut 16-, ja que els de Pascual manaven sense dificultat des de la zona interior. Al descans: 30-46.

Es mantenen les diferències

L’Olympiacos ha reaccionat després de la mitja part, encara que només ofensivament. El Regal Barça ha deixat d'imposar-se amb claredat sota l'anella i, com només aconsegueixen els grans equips, ha trobat la fórmula de l'anotació des de l'exterior. Han aparegut Navarro, Lakovic i Grimau perquè l'avantatge no es reduís més del convenient. Han estat deu minuts sense treva, en què gairebé no hi ha hagut faltes ni interrupcions en el joc, factor que ha afavorit l'espectacle: s'han vist fins a 55 punts en deu minuts. I el Regal Barça continuava dominant la situació, amb un còmode 58-73 al seu favor.

Sense novetats

QM3D2017.jpgEl partit ha mort tal com s'ha desenvolupat en el tercer quart, gairebé sense intensitat en defensa i amb poques notícies al marcador, que avançava proporcionalment en els dos equips. L'atenció, sobretot, se centrava a les grades, on les aficions del Panathinaikos i l'Olympiacos es provocaven mútuament. Fins i tot Bourousis, fora del partit, s'ha encarat amb l'afició rival i posava de manifest la implicació de l'Olympiacos en el matx pel tercer i quart lloc. Finalment, el Regal Barça s’ha endut el duel en un final tranquil sobre el parquet i que permet acomiadar Berlín amb un lleu somriure per als blaugrana.