Siskauskas posa fi al somni blaugrana (78-82)

01.05.2009 19:53

Roger Bogunyà (enviat especial)

El Regal Barça ha quedat fora de la Final a Quatre a les semifinals. Després d'anar per davant tot el matx, l'equip de Xavi Pascual s'ha vist superat amb l'aparició de Siskauskas, que ha anotat 18 punts en el quart decisiu.

Com a l'any 2006, el CSKA ha liquidat el Regal Barça en el primer partit de la Final a Quatre, en caure per 78-82. Ha estat una derrota dura d'encaixar perquè l'equip blaugrana ha anat per davant al marcador durant tot el matx. I només a la recta final, a partir del minut 34, ha hagut d'anar a remolc.

Dos factors tenen la culpa de la remuntada russa. El primer, un Siskauskas esplèndid, ja que ell sol ha transformat fins a 18 punts -per a un total de 29- en el període final, quan el seu equip tenia l'aigua al coll. El segon, un arbitratge rigorós que ha carregat de faltes Navarro i la resta de l'equip des de l'inici, fet que ha impedit al Regal Barça desplegar tot el seu potencial de la forma habitual.

Equilibri en atac

L'inici del Regal Barça ha estat esperançador. Concentrat en defensa, el conjunt de Xavi Pascual ha anotat amb facilitat a la cistella russa, sobretot gràcies a l'encert de Lakovic des de la línia de triples. Després de cinc minuts, l'avantatge era d'11 punts per als blaugranes: 17-6. La bona tasca defensiva dels pivots i de Basile ha impedit que apareguessin Smodis i Lorbek en el primer parcial. I el Regal Barça havia trobat l'equilibri en atac: quatre tirs anotats des del triple i quatre més des del joc interior, que oferien un 21-12 més que il•lusionant quan ha sonat la botzina per primera vegada.

Les faltes condicionen el Regal Barça

QM3D1169.jpgA l'inici del segon quart ha aparegut el primer sotrac del Regal Barça. El CSKA ha aconseguit un parcial de 0-6 que l’ha fet entrar de ple en el matx. Els blaugranes s'han ressentit de l'acumulació de faltes de Navarro -que només ha jugat 20 segons en tot el segon període- i Grimau, tots dos amb tres faltes. Els russos han arribat a empatar el partit (30-30), però de nou Lakovic, Santiago i Andersen han donat l'avantatge al descans: 36-32. El CSKA sempre havia anat a remolc fins a aquest punt. Manava el Regal Barça.

Encara més igualtat

El descans no ha trastocat cap dels dos conjunts, que han sortit encara més concentrats que en el primer temps. Les cistelles s'alternaven en un costat i en l'altre i, tret del 52-52, el Regal Barça sempre ha dominat al marcador. Tot i així, arrossegava el problema de les faltes, que han permès a Langdon encarar sense por Navarro. En el minut 26 de partit, la desigualtat en les faltes era evident, amb set sancions menys en el CSKA. En aquell moment ja eren Navarro i Andersen, definitivament crescut en una cita com aquesta, els que agafaven la responsabilitat de l'equip. El 56-54 del final del tercer quart feia presagiar un últim període d'infart.

Apareix i decideix Siskauskas

QM3D1248.jpgI així ha estat, tot i que amb una dinàmica molt diferent fins a la del moment. Amb el 61-56 en el marcador Ramunas Siskauskas, l’MVP de l'última Eurolliga, ha decidit canviar la història del matx. Ell sol ha fabricat un parcial de 0-11 que ha canviat absolutament la tònica del partit. Era ara 61-67 el marcador i el Regal Barça un equip nerviós, imprecís en atac i incapaç d'aturar el lituà en defensa. Siskauskas ha anotat 18 punts en l'últim quart, un registre que ha fet impossible una resposta blaugrana, malgrat els triples de Navarro i l’empenta d’Ilyasova. Siskauskas ha aparegut a temps i el Regal Barça ha caigut amb el primer mur berlinès.