En forma (86-64)

12.04.2009 14:19

Carles Cascante

El Regal Barça segueix en plena forma. Els blaugrana han superat el Bruesa i continuen aspirant a la primera plaça de la fase regular. Ilyasova i Vázquez han tornat a ser els referents en un partit en què fins i tot ha anotat el jove Xavi Rabaseda.

QM3D6042.jpgEls jugadors de Xavi Pascual sembla que encara no han oblidat què va passar el dijous passat davant el Tau i aquest diumenge han tornat a oferir un bon recital de bàsquet, amb intermitències això sí. Fran Vázquez, que avui jugava el partit 250 a l’ACB, ha estat un dels destacats amb 17 punts i un 26 de valoració, mentre que Ersan Ilyasova n’ha anotat 15. L’equip no ha trobat a faltar Navarro, que ha seguit atentament el partit des de la banqueta.

Endollats

El Regal Barça ha començat el matx contra el Bruesa com si encara estigués jugant el partit de dijous passat a l’Eurolliga. Realment endollats, els blaugranes, amb una notable defensa i molt encertats en el tir exterior, ràpidament han deixat enrere el rival. Ilyasova, amb tres triples, ha estat el principal referent blaugrana en atac. La màxima diferència d’aquest primer període ha arribat precisament després d’un triple del turc (18-4, min. 5). El període ha acabat amb tres tirs lliures llançats per Jaka Lakovic, que han deixat l’electrònic en 31 a 16. En el tram final d’aquest quart, Rabaseda ha entrat per Basile i Jordi Trias també ha tingut minuts.

Minuts per a tothom

Amb Barrett en pista, Trias, Andersen, Sada i Basile han estat els altres quatre jugadors que l’han acompanyat. El fort ritme que havia mostrat el Regal Barça en atac ha baixat notablement, però la defensa ha continuat sent una de les armes dels homes de Xavi Pascual. Amb l’experiència de Hopkins i Roe en pista, els de Pablo Laso han fet un parcial de 0-5, que ha situat els bascos a ‘només’ 10 punts (38-28).

QM3D5994.jpgPerò el relaxament ha continuat apoderant-se dels jugadors barcelonistes i una cistella del nord-americà Panko, a poc més de quatre minuts per arribar al descans, ha deixat el Bruesa a nou punts del Regal Barça (41-32). El temps mort de Pascual i el toc d’atenció que aquest ha donat als seus homes ha tingut efecte i, al descans, els barcelonistes han acabat tancant el marcador en un clar 53 a 36. En els darrers segons del primer temps, l’exblaugrana Denis Marconato ha entrat al parquet i ha rebut una gran ovació de la que va ser la seva afició.

Els punts de Marconato

QM3D5933.jpgA la represa, el Barça ha vist clara l'opció de carregar el joc interior, davant la poca alçada dels pivots del Bruesa. Santiago ha fet mal en aquest sentit, però igualment, el partit, després de la gran primera part dels de Pascual, ha baixat en intensitat. El Bruesa, però, no ha s'ha donat per vençut i s’ha tornat a situar a onze punts després de dues cistelles de Panko i Marconato (58-47, min. 25). Amb Fran de nou a pista i amb l’empenta, per descomptat, de Roger Grimau, els barcelonistes han tornat a agafar un còmode avantatge (65-47, min. 28). Al final del tercer quart, el Regal Barça ha tornat a marxar en el marcador clarament (68-50).

L’estadística d’Ilyasova

QM3D6067.jpgEl darrer quart ha estat el període indicat per controlar el partit, perquè els Barrett o Trias tinguessin novament minuts i perquè Ersan Ilyasova continués engreixant la seva estadística. El turc només ha anotat de tres, però és que ha anotat cinc triples de cinc intents! Amb el seu cinquè, Ilyasova ha situat el Barça amb el màxim avantatge de 23 punts (73-50). Aquests 23 punts de marge a favor dels barcelonistes s’han tornat a repetir minuts més tard, amb una actuació destacada de Jordi Trias, que ha anotat cinc punts de forma consecutiva. Cinc punts molt celebrats pel públic del Palau. Al final, 86 a 64, amb esmaixada inclosa de Xavi Rabaseda.