Una derrota que obliga a la victòria (69-62)

31.03.2009 22:27

Cristina Collado

El Regal Barça ha perdut el tercer partit dels quarts de final de l’Eurolliga i té l’obligació de guanyar dijous per empatar la sèrie. Cap dels dos equips ha quallat una actuació brillant, tot i el TAU ha sabut mantenir l’avantatge en el marcador.

No ha jugat finalment Juan Carlos Navarro, per l’elongació al bíceps femoral de la cama esquerra. Amb aquesta mala notícia ha començat el Regal Barça el tercer partit dels quarts de final de l’Eurolliga. Un matx on els blaugranes no han sabut treure profit del baix rendiment del conjunt local. Els d’Ivanovic han sabut aguantar l’avantatge en el marcador que ha arribat a ser només de 3 punts en els segons finals. Aquesta derrota obliga el Regal Barça a guanyar dijous al Buesa Arena per forçar el cinquè partit, que es jugaria la pròxima setmana al Palau Blaugrana.

El TAU s’avança

Lluny del què pretenia el Regal FC Barcelona, el partit ha començat amb el TAU avançant-se en el marcador. Dos atacs fallits del conjunt blaugrana han ajudat l’equip basc a anar-se’n 6-0. Però aquesta ha estat la màxima avantatge que aconseguirien en el primer quart. Les defenses han pres protagonisme al joc d’atac, i s’han vist pocs punts en aquests primers minuts. Els de Xavi Pascual han arribat a empatar l’electrònic en tres ocasions (6-6, 9-9 i 11-11), però en cap moment s’han pogut posar per davant. I això que el TAU no ha estat encertat.

Els tirs lliures marquen la diferència

GYI0057094301.jpgEl segon període s’ha iniciat amb dos bàsquets seguits del TAU Ceràmica que, juntament amb els quatre últims punts del primer quart, han suposat un parcial de 9-0 a favor dels de Dusko Ivanovic. I, alhora, la màxima avantatge fins el moment (+9, 20-11). El Regal Barça ha reaccionat mitjançant André Barrett, que ha jugat els seus primers minuts en aquesta sèrie de quarts de final i s’ha estrenat amb un triple. Però una ràpida transició de Sergi Vidal ha suposat un 2+1 que ha tornat a posar el TAU 9 punts per sobre dels blaugranes.

Les pèrdues de pilota han estat clau en aquesta primera part del partit. Fins a 9 pilotes han perdut els jugadors de Xavi Pascual, que han propiciat ràpides transicions dels locals. Amb tot, el TAU no ha estat gaire encertat en aquests dos primers quarts, i també ha tingut un alt percentatge en pilotes perdudes. Si en alguna cosa s’ha diferenciat del Regal Barça ha estat en el nombre de tirs lliures. Fins a 15 llançaments des de la línia de tirs lliures han disposat els de Vitòria, per cap de l’equip blaugrana a tota la primera part. D’aquests 15, han materialitzat 10, gairebé la diferència de punts amb què s’ha arribat al descans (29-20).

Dos triples posen llum

GYI0057095444.jpgDesprés de la mitja part, les coses han començat millor per al Regal Barça. Primer Lakovic, i després Basile, han clavat dos triples que ha tornat a posar l’equip dins del partit (+5, 33-25). Però els de Xavi Pascual no han aconseguit retallar en més punts el desavantatge amb el TAU. En aquest tercer quart ha disposat d’uns minuts Víctor Sada.

A pocs segons per al final del tercer quart, Ilyasova ha fallat una esmaixada sol sota cistella després d’una bona recuperació de pilota de Víctor Sada. L’errada de l’aler-pivot turc ha propiciat un contraatac dels bascos que ha culminat Pablo Prigioni amb un triple. 46 a 37 ha acabat el tercer quart.

A tres punts

El darrer quart s’ha iniciat amb el primer tir lliure per al Regal FC Barcelona. Ha estat per falta sobre Gianluca Basile, que ha permès l’escorta italià anotar dos tirs lliures. Després d’això, però, el partit ha seguit amb la mateixa dinàmica i el TAU ha arribat a una màxima diferència de fins a 12 punts després del triple de Teletovic (51-39).

GYI0057095054.jpgHa estat al final d’aquest últim quart, quan els de Xavi Pascual s’han tornat a posar dins del partit i han estat molt a prop de capgirar el marcador. La falta antiesportiva de Rakocevic sobre Jala Lakovic ha permès els blaugranes disposar de dos tirs lliures més la corresponent possessió. Lakovic, però, ha fallat un d’aquests tirs, però tot i això el Regal Barça estava a només 5 punts dels bascos. Ha estat el mateix base eslovè qui ha aconseguit la cistella que deixa el seu equip a només 3 punts del TAU a només 24 segons per al final. Tot plegat, després d’un parcial de 14 a 23 a favor del Regal Barça. Però el TAU no ha deixat escapar l'avantatge que havia aconseguit des del primer minut.

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player