Domini de principi a fi (68-78)

08.03.2009 14:15

Anna Segura

Els de Xavi Pascual han superat l'Estudiantes, en un partit en què el Regal Barça ha plantejat un partit molt seriós en totes les facetes del joc. Amb aquesta victòria, els blaugranes segueixen segons, a dues victòries del líder, el TAU.

El Regal FC Barcelona s’ha tret l’espina que tenia clavada des del partit de la primera volta, quan van perdre al Palau contra l’Estudiantes per 71 a 72, i ha cerrotat l’equip estudiantil. Els blaugranes han aconseguit un triomf important necessari per consolidar-se al segon lloc de la taula classificatòria.

Navarro controla el ritme

L’equip de Luis Casimiro ha aprofitat els primers minuts de descontrol del Regal Barça per posar-se per davant en el marcador. Els contraatacs de l’equip madrileny i l’actuació de Wideman feien preveure, en un primer instant, que el Barça hauria de treballar de valent per emportar-se la victòria. Però aleshores ha aparegut Juan Carlos Navarro, que s’ha encarregat de controlar el ritme descontrolat del joc.

Parcial de 0 a 13

A través dels seus triples i la connexió amb Fran Vázquez, el de Sant Feliu de Llobregat s’ha convertit en l’artífex per poder capgirar la situació inicial. Els blaugranes han acabat el primer quart amb un 13 a 22 en el marcador, gràcies en bona part a un parcial de 0 a 13 favorable a l’equip de Xavi Pascual.

Sense abaixar el ritme

Durant els 10 minuts següents de partit, el guió ha estat el mateix que els últims instants del primer quart. El Regal Barça, que no ha abaixat els braços en cap moment, ha dominat clarament el joc. Els blaugranes han aconseguit escapar-se de 15 punts quan, després d’un tap de Fran Vázquez, Ilyasova ha aconseguit un triple que situava l’electrònic en el 15 a 30.

Sense reacció del rival

El MMT Estudiantes no ha donat cap símptoma de recuperació, i és que fins a dos minuts i mig abans d’arribar al descans els de Casimiro no han fet el primer triple. Els estudiantils han aconseguit situar-se a només 11 punts del Barça, però de nou ha aparegut Navarro per solucionar aquest moment difícil. El quart s'ha acabat amb un altre triple d’Ilyasova que situava els blaugranes amb la màxima diferència del partit fins aleshores (+18).

Vázquez, fabulós

Després del descans, el Barça ha seguit mostrant que, a més de ser superior tècnicament respecte a l'MMT Estudiantes, també ha estat més fort en defensa i més seriós en totes les facetes del joc. Un dels protagonistes del partit, a banda de Navarro, ha estat Fran Vázquez. I és que el pivot gallec ha seguit amb el bon joc que ja va demostrar al partit d’Eurolliga davant el Reial Madrid.

Navarro, de rècord

Per la seva banda, Navarro ha signat una nova pàgina de la història del FC Barcelona després d’igualar els 627 triples que Epi va sumar durant tota la seva carrera ACB. El jugador blaugrana ha aconseguit durant el partit quatre triples, i en el proper partit de Lliga davant el ViveMenorca té la possibilitat de superar Epi.

Últim quart intens

Tot i que el Regal Barça tenia el partit força controlat, en l’últim període els blaugranes han vist com l’Estudiantes ha retallat distàncies gràcies, en bona part, a l’actuació de Suárez. L’equip madrileny i el públic del Telefónica Arena creien que es podia igualar el matx. Però ha estat un miratge, ja que després d’uns minuts d’imprecisió els de Xavi Pascual han tornat a aparèixer per acabar tancant el partit amb el 68-78 final.