Ilyasova i un gran tercer quart (85-69)

12.02.2009 23:24

Carles Cascante

Un espectacular Ersan Ilyasova (30 punts i 39 de valoració) i un impressionant treball defensiu de l’equip en el tercer quart han estat determinants en el triomf final sobre un combatiu Alba, que ha donat molta guerra a la primera part.

QM3D4511.jpgJa ho va advertir Xavi Pascual en la roda de premsa prèvia al partit: “L’Alba sap a què juga”. I així ha estat al llarg dels primers 20 minuts de partit. Els alemanys han sabut jugar-li al Barça i ha tret profit de la versatilitat dels seus homes, dels interiors com Chubb o dels exteriors, com Jenkins, un autèntic malson per als blaugranes en el segon període. A la represa, però, s’ha tornat a veure el millor Barça i amb un Ilyasova excels i una gran defensa, els blaugranes s’han endut un partit que era importantíssim.

Alt i baixos a la primera part

Els dos primers quarts han vist moments bons i d’altres no tant bons de l’equip de Pascual. Ilyasova ha anotat els seus dos primers triples en el primer quart, el segon dels quals ha donat el primer bon avantatge per als blaugranes (15-9). El problema, però, ha arribat quan el turc i Fran Vázquez, que havia entrat en substitució de Santiago, han sumat les dues primeres faltes personals. Això ha afeblit una mica el joc interior blaugrana i els berlinesos se n’han aprofitat d’allò més situant-se a només dos punts al final del primer període (19-17).

QM3D4611.jpgEn el segon quart, malgrat un triple inicial de Basile (24-23), l’equip que entrena l’ex de la Jugoplastika, Pavicevic, Jenkins ha fet molt mal en el tir exterior i dividint el joc per als seus companys. Una cistella d’aquest escorta nord-americà ha significat el 26 a 31, la màxima renda dels alemanys en tot el matx, aconseguida a manca de poc més de quatre minuts per arribar al descans. Al final, lleu reacció blaugrana i triomf per la mínima de l’Alba (37-38).

Defensa extrema

El tercer quart ha estat el que ha marcat el resultat final del matx. Una excel·lent i extenuant defensa dels jugadors de Pascual, combinats amb la bona mà d’Ilyasova en el tir exterior i amb la bona feina del turc en el rebot, han sentenciat els alemanys. Ersan ha acabat el matx amb 30 punts, amb un impressionant 6/7 en triples i ha agafat 11 rebots, per acabar signant un impressionant 39 de valoració. El parcial final d’aquest període en què tots els jugadors, no només Ilyasova, han fet un treball extraordinari, ha estat de 23 a 7.

QM3D4557.jpgJa en el darrer període, hi ha hagut el clàssic intercanvi de cistelles, amb moments interessants, com els que ha mostrat un David Andersen, que sense haver fet un gran partit ha aparegut en els compassos finals per acabar el partit amb 10 punts. Navarro l’ha acompanyat amb 13 i Pascual no ha parat de donar ordres als seus jugadors per evitar un relaxament final. El resultat, un cop acabats els 40 minuts reglamentaris, 85 a 69 en un partit marcat per la iniciativa solidaria que ha posat en marxa l’Eurolliga aquesta jornada, el 46664 –número de pres que tenia Nelson Mandela quan estava empresonat-. Aquesta iniciativa té per objectiu lluitar contra les injustícies que hi ha al món, les infermetats com la SIDA i d’altres lacres que afecten la humanitat. Els jugadors de tots dos equips s’han posat unes samarretes commemoratives abans del matx, que després han llençat al públic i també s’han tatuat el logotip d’aquesta iniciativa a la pell amb una calcomania.