Triomf d’equip (78-85)

08.02.2009 14:12

Carles Cascante

El joc de conjunt li dóna al Barça la sisena victòria consecutiva a l’ACB guanyant a Saragossa. Partit treballat dels homes de Pascual en què cinc jugadors han superat els 10 punts.

Partit molt seriós el del Regal Barça al pavelló Princep Felip de Saragossa. Els blaugranes, que han dominat quasi sempre el marcador, han dominat el CAI en el joc interior i exterior, malgrat que els homes d’Alberto Angulo han tingut alguna ratxa important. Fran Vázquez ha tornat a ser, una setmana més, el millor blaugrana amb un 20 de valoració.

Phillip remunta el bon inici blaugrana

Navarro_vs_CAI.JPGEl matx no podia començar millor per al Regal FC Barcelona. Un 0-5 d’inici, després de tres pilotes consecutives perdudes pel CAI, ha estat la millor arrencada. Els barcelonistes, amb una bona defensa d’anticipació han generat contracops fins que el Cai ha decidit canviar a una defensa mixta. A partir d’aquest moment, els d’Alberto Angulo, que avui debutava a Saragossa com a primer entrenador, han reaccionat de la mà de Phillip.

El pivot del CAI ha decidit apostar per llançaments exteriors, sabedor que el potent joc interior blaugrana el podia perjudicar. Quatre cistelles quasi bé consecutives del ‘7’ del CAI han situat els seus per davant a poc més de quatre minuts per al final del primer període (15-14). Però Pascual tenia reservada les cartes d’Andersen i Vázquez, i la presència del pivot gallec al parquet del pavelló Príncipe ha revolucionat el matx. Una esmaixada ha estat la seva carta de presentació i el primer quart ha acabat amb un 18 a 24 favorable als barcelonistes.

El Barça puja una marxa

Fran_2_a_CAI.JPGEl CAI ha tornat a pista practicant novament la defensa mixta que tant bon resultat li havia donat, però el Barça tenia apresa la lliçó. Amb Barrett ja a pista, els blaugranes han aconseguit un màxim avantatge de +12 amb un ‘alley-hoop’ de Fran Vázquez. La bona defensa i els contracops han tornat a ser els ingredients perfectes perquè el Barça anés incrementant les rendes.

L’única nota negativa del segon període ha estat la lesió de Lubos Barton. El txec, un dels millors de l’equip fins llavors, ha patit una forta contusió a la cama dreta i ha hagut de retirar-se a la banqueta. Precisament, una cistella seva abans del fort cop ha situat la màxima renda en un +12 (22-34). Els punts interiors barcelonistes eren molt superiors als del CAI, però els d’Angulo són un equip de ratxes i sempre se’ls ha de tenir presents. Una cistella de Sada després d’una bona recuperació ha situat la màxima renda a l’electrònic (40-53). Al final, però, un 2+1 de Phillip ha deixat el matx en un 32 a 43 al descans.

Un bon Barrett

Dos triples de l’escorta italià han tornat a donar un bon marge d’11 punts a l’equip de Xavi Pascual (55-66). Minuts després, Navarro situava el marge en un +15 després d’una cistella de dos (38-53). A l’equip local, Quinteros, malgrat anar anotant de tant en tant, no acabava de despertar del tot i els blaugranes han acabat el tercer període amb una renda de 13 punts després d’una bona cistella de Roger Grimau.

roger_vs_CAI.JPGEl capità ha tornat a anotar la primera cistella del darrer període, el quart en el que ha arribat un petit relaxament dels blaugranes que, combinat amb la bona mà del veterà Lewis, ha situat els de Saragossa a ‘només’ 8 punts (60-68). A poc més de set minuts per al final, Barrett ha entrat a pista per donar descans a un notable Víctor Sada, i la veritat és que el nord-americà ha ofert moments de qualitat. L’exbase NBA ha penetrat un parell de cops amb convicció, ha recuperat una pilota important i ha sabut dirigir l’equip en moments importants, malgrat que els de Saragossa, gràcies a Quinteros, han aconseguit retallar distàncies i maquillar el marcador en un esforç estèril (78-85).