En forma (61-80)

25.01.2009 14:19

El Regal Barça ha fet un gran partit en una de les pistes més complicades de l’ACB. Els de Pascual han tornat a demostrar que estan en un gran moment de forma. Vázquez ha estat espectacular amb 17 punts i 13 rebots i un 38 de valoració.

El partit davant el Pamesa ha durat cinc minuts, els que ha aconseguit aguantar el conjunt valencià l’embranzida blaugrana. El joc interior blaugrana ha estat excepcional, dominant el rebot i fent molt mal sota els cèrcols valencians. Fran Vázquez amb 17 punts, Ersan Ilyasova 12 punts i David Andersen, 9 punts, han tancat el matx amb una actuació més que notable. Navarro, com sempre, ha mostrat la seva qualitat amb 11 punts i un 15 de valoració.

Gran defensa

QM3D3486.jpgEl matx ha començat amb el clàssic respecte que es tenen dos dels equips grans de la Lliga ACB. La pressió de la Fonteta de Sant Lluís sempre imposa i els primers compassos del partit entre valencians i catalans han estat molt igualats i amb guarismes realment baixos. De fet, transcorreguts quatre minuts de joc, el marcador era d’empat a quatre.

Amb l’entrada de Fran Vázquez, però, el partit ha començat a prendre un altre caire. El bon moment de forma del pivot de Xantada s’ha fet evident amb una esmaixada només entrar a pista (4-6). A partir d’aquest moment, tret d’un triple de l’australià Nielssen (9-8), el Regal Barça ha anat creixent fins arribar al final del primer quart amb un clar avantatge de 10 punts (9-19). Vázquez, amb 8 punts i 2 rebots ha estat el principal referent en atac dels homes de Xavi Pascual.

Joc d’equip

En el segon període, amb les rotacions establertes pel cos tècnic barcelonista, el joc del Regal Barça ha seguit millorant. Amb Sada i Andersen en pista, els blaugranes no han donat opció a un Pamesa que sempre ha anat a remolc. Només un 3+1 de l’exblaugrana Shammond Williams ha servit per donar aire als de La Fonteta (13-21). A partir d’aquí, de nou Fran Vázquez, amb dues cistelles –la segona un 2+1- ha tornat a posar les coses al seu lloc (18-31) a cinc minuts per arribar al descans. El rebot, a més, continuava sent clarament blaugrana i l’equip de Xavi Pascual ha acabat marxant al descans amb un clar avantatge (29-43).

Miratge del Pamesa

QM3D3525.jpgA la represa, malgrat dos triples consecutius d’Ersan Ilyasova i Juan Carlos Navarro (29-49), els locals semblaven prendre aire amb un parcial de 6-0 després de dues cistelles de Miralles i dos tirs lliures anotats per Shammond Williams. Un triple de Jaka Lakovic, però, ha tornat a deixar les coses al seu lloc (39-56). En el tram final d’aquest tercer quart, l’entrega de Roger Grimau també ha posat el seu gran de sorra i el capità ha anotat tres punts, el 44 a 63 gràcies a un tir lliure anotat. Al final del tercer període, 46 a 65 favorable als homes de Xavi Pascual.

Juguen els menys habituals

Amb el partit gairebé sentenciat, Xavi Pascual ha aprofitat els darrers compassos per donar entrada als jugadors menys habituals i així, Barton, Santiago, Trias i Barrett han entrat a pista per aportar també la seva categoria en un partit molt complert del Regal Barça. Tornant al partit en sí, el darrer quart ha començat a respirar totalment blaugrana després del triple d’Andersen (49-70). L’australià li ha guanyat la partida al seu compatriota Nielssen i ha estat un dels destacats. La veritat, però, és que aquest migdia a València el joc interior blaugrana ha funcionat d’allò més bé i una cistella amb esmaixada inclosa de Santiago ha tancat el partit (61-80).