Partidàs, pròrroga i victòria (89-85)

16.12.2007 14:23

L’AXA Barça s’imposa al temps extra en un partit vibrant al TAU Ceràmica per 89-85. Els blaugranes han sabut reaccionar i demostrar caràcter al tram final. Els homes de Dusko Ivanovic ajusten el lideratge de l’ACB.

La visita del TAU Ceràmica ha avaluat el potencial d’un Barça que madura de mica en mica. La sortida dels blaugranes ha estat correcta, tot i que els de Neven Spahija han mantingut la ratlla, malgrat la baixa per lesió d’Igor Rakovic. Mirsad Teletovic i Pete Mickeal han implantat les primeres diferències. Teletovic ha afinat el canell i ha clavat el seu segon triple en quatre minuts (4-11).

El Barça ha ajustat la defensa i Acker i Basile han capgirat el marcador. L’escorta nord-americà ha aconseguit el 14-13 després d’una falta antiesportiva que ha rebut de Thiago Splitter. Acker ha encistellat els dos tirs lliures. El primer quart ha acabat amb un 18-15.

El Barça marca el ritme

fcb-tau161207_x3x.jpgEls segons 10 minuts s’ha vist un bon repertori blaugrana. Trias ha aprofitat una gran assistència de Pepe Sánchez per clavar el 24-19 i, posteriorment, un tap de Marconato ha estat seguit d’un 2+1 per a Mario Kasun (tot i no encistellar el tir lliure addicional) i una esmaixada del croat que ha col•locat el 28-21, màxima diferència dels blaugranes fins al moment.

Control del TAU

Però el TAU no s’ha arronsat. Al descans el marcador ha quedat amb un 38-35 i la sortida dels vitorians s’ha conjugat amb un Barça molt fred. Tant, que els bascos han tornat a situar la màxima diferència del partit amb un triple de Sergi Vidal (44-51).

Denis Marconato, Jordi Trias i Pepe Sánchez han intentat acabar el tercer període el més dignament, possible però els sis punts de diferència es mantenien a favor dels visitants (51-57).

Els pivots fan reaccionar

Aleshores ha tornat a la pista Mario Kasun. Carregat amb tres faltes, el pivot ha aguantat bé. Un parcial de 10-5 del Barça amb vuit punts de Kasun han obligat Spahija a demanar temps mort. Denis Marconato ha pres el relleu de Mario, que, dos minuts després, acabava eliminat per faltes. L’italià, que sumava el seu partit 100 a l’ACB, ha estat el màxim rebotejador del partit, empatat amb Mickeal, amb vuit pilotes.

fcb-tau161207_x4x.jpgEls blaugranes han pressionat encara més, i això que també han tingut pèrdues que podien haver passat factura. A més, els àrbitres han anul•lat una cistella d’Alex Acker que hauria pogut capgirar el marcador quan faltaven tres minuts per al final. S’ha hagut d’esperar fins al set darrers segons perquè Lakovic, des de la línia de personals, col•loqués el 71-71 amb què s’ha encetat la pròrroga. Això sí, el Barça ha defensat molt bé l’últim atac baskonista.

La intensitat a la pròrroga decideix

La sortida blaugrana a la pròrroga ha estat definitiva. Jaka Lakovic ha estat letal. Un triple i un robatori han posat el 78-71 i el rumb de la dotzena jornada ACB quedava fixat. Vázquez també ha estat atent en la defensa sobre els homes grans, com Marconato. Tot i això, el TAU ha exhaurit totes les possibilitats. Splitter i Mickeal –màxim anotador del matx amb 25 punts- han anat esgarrapant les diferències. Quedava poc temps i el marge ha estat suficient perquè l'AXA BArça no patís.

El triomf del Barça i la derrota del DKV Joventut contra el Reial Madrid ajusten la part més alta de la classificació ACB. Tant els verd-i-negres com els blancs i els blaugranes comparteixen el lideratge, amb 10 victòries i dues derrotes.

Fes clic aquí per accedir a l'estadística oficial del partit.