Victòria que els manté al capdavant (64-77)

09.12.2007 16:26

La defensa ha mantingut l’AXA Barça com a dominador del partit. El triomf a la pista del Ricoh Manresa referma els blaugranes a la part alt de l’ACB. Pepe Sánchez i Jordi Trias han estat els puntals del Barça.

L’AXA FC Barcelona coneixia la dificultat de jugar en una pista com la manresana. El Nou Congost, històricament, ha estat un lloc incòmode, i els de Jaume Ponsarnau, tot i els darrers resultats, han tornat a l’ACB amb molta gana i amb bon bàsquet. Per això, controlant les embranzides locals, els de Dusko Ivanovic comptaven a tenir gran part del partit lligat. I així ha estat, tot i que els àrbitres han estat molt rigorosos a l'hora d'assenyalar faltes antiesportives. N'hi ha hagut tres en els dos primers períodes.

Els primers minuts de partit han estat de tempteig tant per a un equip com per a l’altre. Però el Barça ha estat el primer de reaccionar. Jaka Lakovic clavava el triple de 9-15 quan faltaven tres minuts i mig per a la conclusió del primer període en una jugada a la transició provocada per un tap de Mario Kasun a la cistella del Manresa.

Posen les pautes

El segon quart ha obert el pot de les essències blaugrana. De les millors notes que podia oferir l’AXA Barça. Amb Pepe Sánchez orquestrant el joc dels visitants, el Barça ha deixat sense arguments i força aturat el Ricoh Manresa. Durant sis minuts i mig, s’ha produït un autèntic monòleg blaugrana. Els visitants han arribat a guanyar de 18 punts (19-37). Albert Moncasi ha sumat sis punts durant aquest impàs. Però els de la capital del Bages no han quedat tocats. Per això, al descans s’hi ha arribat amb un 28-37 que donava aire a tothom.

Represa fluixa

ilyasova.jpgBen diferent ha estat la sortida després del descans. Ni els manresans ni els barcelonins han estat entonats. De fet, en gairebé vuit minuts el Barça no ha anotat ni un sol punt. El Ricoh s’ha apropat al marcador amb un 33-37. Tot i la falta d’efectivitat ofensiva, encara sort que l’AXA mantenia un cert ordre al darrere. Això ha servit per controlar el parcial (al final dels tercers 10 minuts ha estat d’empat a 12).

Pepe Sánchez ha tornat a ser el que tenia les idees més clares i el que ha deixat la seva firma tant en forma de cistelles com en assistències (7 en total). Jordi Trias s’ha afartat de rebre pilotes. El gironí ha estat el jugador més valorat del partit, amb un 23 (13 punts –amb un 5 de 5 en tirs de dos punts- i 4 rebots).

Els blaugranes obrien una nova escletxa (51-59) a l’equador del darrer quart. Però encara quedava partit. Un parell de triples de Rafa Martínez i Guillem Rubio han animat el Nou Congost. L’AXA Barça tenia la paella pel mànec i els tirs lliures han confirmat el triomf blaugrana (64-77).

L’AXA FC Barcelona queda empatat amb el Reial Madrid, amb nou victòries i dues derrotes. Els dos equips són segons, per darrere del DKV Joventut, el líder de l’ACB després d’onze jornades.

Fes clic aquí per accedir a l'estadística oficial del partit.