Granada cedeix davant l’AXA Barça (68-71)

18.11.2007 14:46

L’AXA Barça ha estat el primer equip que ha pogut derrotar el Granada a la seva pista. Els blaugranes, però, han hagut de lluitar contra un equip que ha sabut reduir una diferència de 13 punts i ficar-se de ple en el partit.

El Granada, amb el suport d’una afició que omplia el Municipal andalús, ha començat imposant el seu bàsquet, cosa que li ha permès ser invicte, fins al moment, com a local. Amb Dylan, Pecile i Nacho Martín com a jugadors ofensius, els de Sergio Valdeolmillos obrien una diferència en el marcador que augmentava encara més les expectatives d’èxit contra un dels grans de la Lliga ACB.

L’AXA Barça no s’ha deixat intimidar. Els blaugranes se sabien la lliçó: defensa i paciència. Mario Kasun ha fet despertar els seus companys. El pivot croat s’ha fet l’amo de la pintura. Amb Jaka Lakovic més encertat a mesura que passaven els minuts, el Barça ha pogut capgirar el marcador tot just concloure el primer període.

El millor Ilyasova al segon quart

L’AXA Barça ja rutllava i el millor joc dels blaugranes ha aparegut abans del descans. Ersan Ilyasova ha sorgit com a gran jugador que és. El turc ha esmaixat a una mà la primera pilota que ha tocat en els segons 10 minuts.

El joc dels d’Ivanovic ha augmentat les revolucions. Pepe Sánchez ha sortit a la pista per consolidar-lo, després que Lakovic obrís ja una petita escletxa (23-29 amb dos punts i addicional).

Una assistència de Grimau cap a Sánchez ha servit perquè l’argentí clavés el triple del 27-39. Amb dos punts més, el Barça arrodonia un quart atractiu i eficaç (29-41).

Pressió del Granada

QM3D7521.jpgPerò la represa ha tornat a ser dura per als barcelonistes. El Granada ha aparegut com l’equip sobri que és, si més no de local. Gianella i Page han destrossat el plantejament d’un Barça que s’ha quedat estancat després del període de descans.

Els andalusos han reduït el marge en el marcador. Borchardt, Gianella i Martín han clavat un parcial de 11-2 per capgirar l’electrònic a un minut de la conclusió del tercer període. Encara sort que Pepe Sánchez ha anotat i l’AXA Barça encara tenia la paella pel mànec (52-54).

Els darrers 10 minuts han estat intensos. El nivell de bàsquet ha estat elevat. Intercanvi de triples entre Basile i Pecile i Page. Els blaugranes no han permès que el Granada tornés a posar-se al davant. La cinquena falta de Gianella ha estat un cop important per al Granada. Tot i això, la igualtat ha estat enorme en tots els aspectes del joc: rebot, pèrdues, recuperacions i punts. 66-67 amb una cistella de Samo Udrih quan faltava un minut i mig per al final. I de nou, Udrih apropava el resultat a 68-69 quan mancaven 7 segons i 9 dècimes per a la conclusió.

Per sort, els blaugranes han estat serens. Basile, primer, i Lakovic, després, no han fallat des de la línia de personal. I el marcador s’ha tancat amb un 68-71.

L’AXA Barça es manté en el grup de capdavanters de l’ACB, amb 7 victòries i 1 derrota.

Dol per Alejandro González Varona

La jornada 8 de l’ACB ha estat marcada per les mostres de condol a la família d’Alejandro González Varona, històric directiu del Club Baloncesto Estudiantes, que va morir als 66 anys a causa d’una llarga malaltia. En totes les pistes s’ha guardat un minut de silenci en memòria d’una de les figures destacades del bàsquet ACB. En l’actualitat, González Varona assumia el càrrec de la Fundació Estudiantes i era el President del Club Deportivo.

Fes clic aquí per accedir a l'estadística oficial del partit.