El Panathinaikòs continua invicte (76-66)

15.11.2007 22:20

L’AXA Barça s’ha quedat clavat al tercer quart, cosa que ha servit al Panathinaikòs per mantenir el marge i la victòria fins al final. Els blaugranes han estat a prop d'aconseguir el triomf a l’OAKA i batre la imbatibilitat dels grecs.

El conjunt de Dusko Ivanovic ha tingut un mal dia en el tir exterior. Amb un 16% en triples, els blaugranes, però, han pogut sorprendre el Panathinaikòs a la seva pista. Si més no, ho han fet durant la primera meitat. L’AXA Barça ha plantejat un partit controlat per fer front a una de les millors plantilles europees i, possiblement, la més àmplia.

Victòria al descans

El primer equip de bàsquet ha sortit centrat i els primers punts han estat blaugrana. Tot i això, Dikoudis i Diamantidis han replicat de seguida. Amb un 14-7, Ivanovic ha demanat temps mort per impedir que els grecs creixessin. I el minut ha donat resultat. El Barça ha mantingut el pols al Panathinaikòs. La diferència s'ha reduï a quatre punts després de 10 minuts (19-15).

Al segon quart, Zeljko Obradovic i els seus homes han firmat un parcial de 8-0 i han obligat els blaugranes a tornar a defensar de manera agressiva. Amb un Michel Morandais anotant tirs còmodes, l’AXA Barça ha capgirat el marcador abans d’acabar el període (36-37).

Inici espès del tercer període

Però la sortida del tercer quart ha estat fluixa. Això ho ha aprofitat el conjunt grec per obrir una diferència més gran. Bàsicament, perquè el Barça l'hi ha permès. El Panathinaikòs, amb Sarunas Jasikevicius repartint el joc als seus companys, s’ha fet fort. I és que els blaugranes no han mantingut una intensitat bona durant el començament de període.

Tot això queda reflectit en un parcial de 20-10. Les 6 pilotes que havia perdut el conjunt barcelonista durant dos períodes, al tercer s'han equiparat. A més, el tir exterior ha continuat sense funcionar. Només hi ha hagut un triple de Morandais en el tercer quart per un total de 4/25 de l’AXA Barça.

4 minuts sense anotació

Malgrat el dèficit en el llançament exterior, els blaugranes s'han tornat a revifar. Si més no, el conjunt d’Ivanovic ha reduït el marge del marcador als quatre punts, afavorit per quatre minuts en què el Panathinaikòs no ha encistellat cap punt. Ersan Ilyasova ha clavat tres taps de manera consecutiva en aquest impàs.

L’esforç de reacció no s’ha acabat de quallar. Kostas Tsartsaris sí que ha ficat des de més enllà dels 6.25. Amb cinc punts de manera consecutiva –per un total d’11 del grec- s’ha acabat el partit.

L'AXA Barça suma la segona derrota a l'Euroliga, tot i que el partit ha deixat una sensació de poder parlar de tu a tu al campió d'Europa.

Fes clic aquí per accedir a l'estadística oficial del partit.