Victòria d'esperit (67-56)

11.11.2007 14:46

L’AXA Barça ha derrotat el Grupo Begar Lleó en un partit que s’ha decidit al darrers tres minuts. La insistència dels blaugranes ha ofert la cinquena victòria consecutiva de l’equip.

El cuer de l’ACB no ha estat pas un rival assequible. El Grupo Begar Lleó arribava al Palau amb moltes coses a guanyar i poques a perdre. Amb un joc físic i eminentment interior, els castellans no s’han deixat impressionar pel Barça. Els homes de Dusko Ivanovic han controlat el partit pel que fa al marcador, però l’equip no acabava de trencar el rival. Grimau, amb garra, ha estat un líder: defensivament actiu i ofensivament, el més encertat de l’equip.

El Barça dóna ales al Lleó

QM3D5645.jpgEl primer quart s’ha tancat amb un 16-15. Els blaugranes han permès que el Grupo Begar els capgirés el resultat uns segons abans de tancar el període. No ha estat res, perquè tot just començar el segon quart, l’AXA FC Barcelona ha aconseguit una màxima diferència d’11 punts (26-15). Aquesta reacció ha estat un miratge, perquè els de Gustavo Aranzana s'han tornat a plantar dins del matx. Abans d’arribar al descans, el mateix guió del primer quart s’ha repetit. El Lleó ha trobat el moment de col•locar-se per davant. Han estat uns segons. El Barça ha arribat al descans amb un 33 a 32.

El greu llast de les pèrdues i la falta de triples

I és que la reacció dels castellans ha estat afavorida per la desconcentració del Barça en molts moments de partit. Les pèrdues totals dels d’Ivanovic han estat 18 (9+9). Algunes d'incomprensibles, com una de Michel Morandais en què ha perdut l’equilibri tot sol i ha trepitjat la línia de banda. També el Lleó ha badat en alguns moments (15 pèrdues). Més greus han estat els sis punts que ha aconseguit l’AXA en pilotes des de la línia de fons amb portes enrere per a Lakovic i per a Grimau (dues cistelles).

Tot i això, els blaugranes mantenien sempre el pols de la seva banda. I és que l'única carta ofensiva que tenia el Lleó era un Rick Hughes anotador (18 punts). El gran problema d’Arazana és la mancança ofensiva. No obstant això, no s’han desconnectat del matx.

I és que l’AXA Barça tampoc no tenia el dia en el tir exterior. Els blaugranes han viscut amb una cistella des de més enllà dels 6.25 durant tres quarts de partit.

Grimau, esperit de lluita

QM3D5761.jpgEl darrer període començava de la mateixa manera que els 30 minuts precedents. Roger Grimau ja havia aportat elements que indicaven la línia a seguir. El capità (màxima anotador del Barça, amb 17 punts) ha crescut enormement durant el partit. Grimau ha definit el matx, quan faltaven menys de tres minuts, amb un triple i una esmaixada (amb una passada de Pepe Sánchez) que situaven el marcador en un 64-54.

El temps mort de Gustavo Aranzana no ha pogut canviar gaire l’orientació d’un matx que, ara sí, els blaguranes ‘mataven’ (67-56).

Cal destacar la presència de Denis Marconato. Sense punts però sí amb intimidació, ha aguantat el pes de les quatre faltes que ha acumulat fins al final. També Kasun ha acabat el partit amb quatre faltes, tot i que ha tingut una actuació més discreta que dijous passat contra el Chorale Roanne.

L'AXA FC Barcelona suma la sisena victòria a l'ACB. Són ja cinc triomfs consecutius comptant Lliga i Eurolliga. I s'ha complert l'objectiu que es van marcar per a aquests quatre partits que s'han jugat al Palau de manera consecutiva.

Fes clic aquí per accedir a l'estadística oficial del partit.